The Strokes drie dagen na Rock Werchter 2022 naar NOS Alive

854
The Strokes

The Strokes is een paar dagen na Rock Werchter op NOS Alive te vinden. De band is staat daar op 6 juli, drie dagen na Rock Werchter 2022.

The Strokes speelt op de eerste dag van NOS Alive. Het Portugese festival vindt in de week na Rock Werchter plaats. Naast The Strokes zijn ook Metallica en Faith No More te zien op NOS Alive. Deze artiesten staan op het affiche van Rock Werchter 2022. Naast The Strokes, Metallica en Faith No More treden ook Royal Blood en alt-J op in Lissabon. Deze artiesten waren ook te vinden op het affiche van Rock Werchter 2021.

The Strokes is nog niet bevestigd voor Rock Werchter 2022, maar er is een kans dat de heren ook naar het Belgische festival komen. De band stond in 2020 al op het affiche van Rock Werchter. Helaas kon dit toen niet door gaan vanwege het coronavirus. Op dit moment heeft Rock Werchter vier artiesten voor 2022 bekendgemaakt. Pearl Jam, Metallica, Faith No More en Twenty One Pilots zijn nu te vinden op het affiche van het festival. Of The Strokes hier nog aan toegevoegd wordt is nog even afwachten.

Naast Rock Werchter zou de band optreden op Best Kept Secret. Ook dit ging helaas niet door vanwege het coronavirus. Of de band in 2022 ook op dit festival te vinden is, is nog niet duidelijke. Het festival heeft ervoor gekozen om de line-up van 2021 niet mee te nemen naar 2022.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Rock Werchter 2022

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. 

In 2020 en 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Twenty One Pilots, PixiesGorlillazRed Hot Chili Peppers en Pearl Jam waren te vinden op het affiche. Voor 2022 zijn Pearl Jam en Metallica aangekondigd. 

  • Locatie: Werchter, België.
  • Datum: 30 juni tot 3 juli 2022.
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)