Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe track uit

Red Hot Chili Peppers

Get funky! Headliner Red Hot Chili Peppers brengt vanochtend een nieuwe track uit. Met nog slechts twee weken te gaan tot het optreden op Pinkpopwakkeren ze het festival-vuurtje nog eventjes voor ons aan.

Een nieuw deuntje van de Peppers! Ze leuken je dag op met de release van het nummer ‘The Getaway’, de titeltrack van hun nieuwe album. Beluister de nieuwe song hierbeneden:

Red Hot Chili Peppers

De Amerikaanse rock- en funkformatie rond zanger Anthony Kiedis is al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw succesvol met hits als ‘Snow (Hey Oh)’, ‘Californication’ en ‘Under the Bridge’. Het nummer ‘Give It Away‘ is nog altijd in de race voor de beste set closer. Op 17 juni brengen ze hun elfde studioalbum The Getaway uit, het eerste wapenfeit sinds 2011. Eerder deelde de band al het nieuwe nummer ‘Dark Necessities‘ met ons. We kregen het vorige week aardig benauwd toen Anthony Kiedis plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig staat de band inmiddels weer op het podium en lijkt niets een legendarische tournee meer in de weg te staan.

Europese Festivals

De Chili Peppers maken deze zomer een uitgebreide tournee langs verschillende Europese festivals.  Zo zijn ze onder andere te bewonderen op Pinkpop (vrijdag 10 juni) en Rock Werchter (zaterdag 2 juli). Voor beide festivals zijn nog tickets beschikbaar. Een dagje vertoeven op Megaland Landgraaf kost je € 95,-. Om de Red Hot Chili Peppers te zien spelen op Rock Werchter zul je € 100,- neer moeten tellen. Discussieer ook mee over het nieuwe nummer op ons forum!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy