Settijden Pinkpop 2016 bekend

Pinkpop 2015
Foto: 3POOT

De settijden van Pinkpop 2016 zijn bekend. Opvallend is dat headliners Red Hot Chili Peppers en Rammstein beide slechts 1 uur en 5 minuten staan ingepland. 

Red Hot Chili Peppers spelen op vrijdag van 22:25 tot 23:30. Rammstein speelt hetzelfde slot op zaterdag. Paul McCartney heeft het podium langer voor zichzelf: de Brit staat op zondag van 22:00 tot 23:30 ingepland. Belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden zijn o.a. Balthazar of Skunk Anansie (zondag), Ghost of Nothing But Thieves (zaterdag) en Major Lazer of De Staat (vrijdag). 

Check hier alle settijden.

De settijden van de headliners lijken in eerste instantie aan de lage kant. Buro Pinkpop bevestigt dat het om de juiste tijden gaat. ‘”Er is een uitloop tot twaalf uur mogelijk. De artiesten zullen waarschijnlijk tot kwart voor twaalf doorspelen, afhankelijk van de toegift.” Om 12 uur moet het Pinkpop-terrein van de gemeente sluiten. Langer wil festivaldirecteur Jan Smeets ook niet doorgaan, vertelde hij in gesprek met Festileaks.

Langere settijden op Rock Werchter

Op Rock Werchter staan zowel Rammstein als Red Hot Chili Peppers een stuk langer ingepland dan op Pinkpop. Daar spelen ze respectievelijk anderhalf uur en 1 uur en 40 minuten. Ook Paul McCartney krijgt daar 2 uur en een kwartier. Niek Murray van Buro Pinkpop: “Waarom ze op Werchter wel langer ingepland staan, is eigenlijk geen logische verklaring voor. Wij houden een half uur uitloop op het tijdschema aan.”

10 dingen die ons opvielen aan het blokkenschema van Rock Werchter 2016

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megalandterrein in Landgraaf. De line-up van Pinkpop 2016 is inmiddels compleet. Alle combi-tickets zijn uitverkocht. Dagkaarten zijn nog te koop voor €95. Voor alle informatie over het festival en de complete line-up check je onze programmapagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.