Tussenstand: Dit zijn de beste Set Closers

600
the-national

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Hoog tijd om weer een tussenstand op te maken: dit zijn de beste set closers!

De zoektocht is inmiddels 22 weken aan de gang. Bezoekers van Festileaks kunnen wekelijks stemmen geven aan een Set Closer. In de vorige tussenstand stond Noel Gallagher nog aan de top met de Oasis-klassieker ‘Don’t Look Back In Anger’. Echter werd hij weer voorbijgestreefd door Paul McCartney, Foals en Arcade Fire. Laatstgenoemde wist wekenlang de nummer 1 positie te behouden, maar werd vorige week door The National naar #2 verwezen. ‘Terrible Love’ is volgens jullie momenteel de allerbeste afsluiter van een festivalset.

Tussenstand: de beste Set Closers

  1. ‘Terrible Love’ van The National (4.42 van 5)
  2. ‘Wake Up’ van Arcade Fire (4.36)
  3. ‘Hey Jude’ van Paul McCartney (4.24)
  4. ‘Two Steps Twice’ van Foals (4.16)
  5. ‘Don’t Look Back In Anger’ bij Noel Gallagher (4.08)
  6. ‘Knights of Cydonia’ van Muse (4.05)
  7. ‘Witch Doctor’ van De Staat (4.01)
  8. ‘S.O.B.’ van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (4.00)
  9. ‘Give It Away’ van Red Hot Chili Peppers (3.98)
  10. ‘Idiotheque’ van Radiohead (3.96)

Opvallend zijn de zeer lage noteringen van Underworld en Beck, die dit seizoen toch weergaloze optredens hebben gegeven op diverse festivals. Set closers ‘Born Slippy NUXX’ en ‘Where It’s At’ scoren respectievelijk 3.52 en 3.41 op onze schaal van festivalmuntjes.

Welke legendarische Set Closer mis je nog?

Is ‘Terrible Love’ inderdaad de allerbeste afsluiter? Of staat Arcade Fire nu onterecht op een tweede plaats? Welke Set Closer mis je nog in de lijst? Breng je stem uit op de bestaande Set Closers of laat in de comments weten welke we zeker nog moeten behandelen.

Spotify

Luisterplezier XXL. We verzamelen alle kandidaten in deze rubriek in een Spotify playlist! Geniet van de geweldige set closers en check in de tussentijd de nominaties en breng je stem uit!

 

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.