Het blokkenschema voor Lowlands 2016 van Bente Bollmann

Bente Bollmann

Lowlands staat alweer bijna voor de deur. Heb je jouw ideale blokkenschema al bij elkaar gepuzzeld, of lig je nog steeds wakker van de keuzestress? Festileaks helpt je op weg! We spraken met Bente Bollmann, directeur marketing en communicatie bij Lowlands, over de echte must sees van Lowlands 2016 (volgens Bente dan, natuurlijk).

“Als directeur marketing en communicatie van Lowlands ben ik geen reguliere festivalganger. Ik zou het liefst alles zien, maar daar is gewoon geen tijd voor. Daarom doe ik mijn best om overal even te gaan kijken. Waar ik voorrang aan geef zijn de shows en de onderdelen van het programma die speciaal voor Lowlands zijn gemaakt, die zie je nergens anders.”

Vrijdag 19 augustus

Blokkenschema vrijdag - Lowlands 2016

HAKA dansworkshop
“Lowlands 2016 beschikt over een HAKA-traject. We beginnen op vrijdagmorgen in de Bravo met  een demonstratie van een professionele HAKA-groep. Daarna kunnen bezoekers zich in groepen aanmelden voor een HAKA-workshop. De beste groep staat uiteindelijk op zondagavond in de Heineken als voorprogramma van Kees van Hondt”.

Muse
“Uiteraard wil ik Muse ook bekijken. Ik heb ze begin dit jaar in de Ziggo Dome gezien en dat was een sensationele show. Het is een typische Lowlands act en we zijn ontzettend trots dat ze op ons festival staan.”

Daily Paradise Late Night
“Lowlands heeft de laatste jaren al vaker een late night-show gehad. Dit jaar staat deze act voor het eerst in de Juliet. Het wordt een soort Amerikaanse talkshow vol humor, verzorgd door Oscar Kocken en consorten. De gasten zijn artiesten uit het programma en andere mensen die iets met Lowlands 2016 te maken hebben.”

Helga’s House of Pain
“De Helga’s is een nieuwe tent waar ik nog niet zoveel over kan verklappen. Wat ik wel mag vertellen is dat dit het vuige en ruige hoekje van Lowlands wordt, met veel metal in de nachtprogrammering. Verder houden we het spannend … het gaat wel echt een dingetje worden.”

Zaterdag 20 augustus

Bente Bollmann - blokkenschema zaterdag

Rock your English! Live sing-along
“Deze sing-along is een project dat speciaal voor Lowlands is ontwikkeld. Het wordt een grote Engelse les, gegeven door Buffi Duberman uit New York. Zij geeft ook les aan een heleboel BN-ers en Engelstalige artiesten. Samen met Carolien Borgers, een all-starband en Lucky Fonz III gaan ze het publiek in de Bravo laten kennismaken met een aantal tongue twisters van de Engelse taal.”

Operafront
“De choreografie van Operafront wordt verzorgd door Lotte de Beer, die als choreografe de hele wereld overgaat en ook een bij ons een voorstelling komt doen. Het is mooi dat de wereldtop aan theater en dans hun plekje op Lowlands hebben én dat de festivalbezoekers hen doorgaans ook weten te vinden. Voor hen is het een mooie manier om nieuwe mensen aan te spreken die zelf niet zo snel naar een theater gaan.”

Tributo 2016
“De laatste maanden zijn er helaas een hoop legendarische muzikanten overleden. Tributo wordt een ode aan deze muzikanten in de vorm van een opera, gezongen door de beste operazangers van Nederland, zo niet Europa. Het is totaal anders dan andere tributes en dat past dan juist weer bij Lowlands.”

Weval / Steffi / Recondite / Tale Of Us
“Ik weet niet of ik het haal tot 5 uur ’s morgens, maar ik hoop nog een deel van de technonacht in de Bravo mee te pakken. Weval, Steffi, Recondite en Tale Of Us zijn een paar mooie technonamen. Dat wordt ongetwijfeld de hele nacht een feestje.”

Zondag 21 augustus

Bente Bollmann - blokkenschema zondag

The Smartphone Orchestra
“Het idee is dat je met 5 à 6 duizend man in de Bravo staat en alle smartphone’s als instrumenten dienen. Via een speciale site kan iedereen een muziekpartij downloaden, terwijl op dat moment alle telefoons met elkaar worden verbonden. Precies tegelijk zetten de smartphone’s dan hun muziekstuk in. We hebben het op het kantoor al geprobeerd met twaalf telefoons, dat klonk ontzettend vet. Lowlands zorgt uiteraard voor een goede WiFi-verbinding.”

Philip Glass Ensemble
“Philip Glass is een componist van minimal music die de filmmuziek van zijn eigen ‘Koyaanisqatsi’ opnieuw gaat uitvoeren. Dit wordt het onderdeel klassieke muziek van Lowlands, in een modern(er) jasje. We gaan de zijkanten van de Bravo helemaal dicht maken, zodat het donker genoeg is om de film bij de muziek op een groot scherm te projecteren.”

Hans Teeuwen
“Ik ben benieuwd hoe cabaret over wordt gebracht op zo’n groot podium. In Amerika is deze ontwikkeling al langer gaande. In Nederland wordt het ook steeds normaler, met shows in de Heineken Music Hall of zelfs de Ziggo Dome. In de Alpha kunnen natuurlijk 20.000 mensen staan, dat is gigantisch.”

Kees van Hondt
“Hij is dit jaar weer helemaal terug van weggeweest. Ik weet zeker dat hij weer als vanouds Lowlands feestelijk zal afsluiten. Een mooie afsluiting van een weekend Lowlands 2016.”

Check alles over Lowlands 2016 – inclusief nieuws, livestreams en interviews – op onze Lowlands  LLandingspagina.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.