Gorillaz verklapt informatie over tourplannen

Gorillaz

Het ziet ernaar uit dat Gorillaz de wereld voorbereidt op een grote aankondiging. Sinds deze week staan hun sociale media bol van de nieuwe berichten. Hun nieuwe website lijkt te hinten naar een nieuwe tour.

Afgelopen dinsdag lanceerde Gorillaz hun nieuwe website en Instagram account. Een aandachtige fan bestudeerde de code van de vernieuwde site en vond een verwijzing naar de voorlopig nog onbestaande ‘Live’ pagina. Zie de screenshot hieronder. Het is nog verre van een bevestiging, maar toch weer een aanwijzing dat er een nieuwe tour op komst is.

ntexkka

HTML code op de nieuwe Gorillaz site laat een nog afgeschermde ‘Live’ pagina gezien. Optredens!

Op Instagram en andere social media is de band bezig haar geschiedenis te overlopen. Dinsdag begon het met de eerste EP Tomorrow Comes Today en het eerste album Gorillaz, vandaag was het de beurt aan Plastic Beach. Ook verscheen tussendoor een afbeelding met het onderschrift “The gang is back!”. Met enkel nog hun meest recente album te gaan, The Fall uit 2011, hopen fans dat de rij op vrijdag wordt afgesloten met een nieuw album.

Lange tijd van speculeren

Speculatie over een nieuw album met bijhorende tour is al langer bezig. Damon Albarn liet na de reünie van Blur in 2015 al weten dat er nieuw werk van Gorillaz zit aan te komen. De gehoopte tournee van 2016 bleef uit, maar uitstel hoeft niet noodzakelijk afstel te betekenen. Voor ons zijn ze alvast een van de grote geruchten voor de zomer van 2017.

[mks_button size=”medium” title=”Check het complete geruchtenoverzicht” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/de-headliners-van-2017-alle-geruchten-op-een-rijtje/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]