Tussenstand: Dit zijn de beste Set Closers

Foto: Frank Maddocks

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Hoog tijd om weer een tussenstand op te maken: dit zijn de beste set closers!

In onze zoektocht zijn inmiddels 31 nummers genomineerd. Bezoekers van Festileaks kunnen wekelijks stemmen geven aan een set closer. In de vorige tussenstand stond The National nog aan de top met het prachtige ‘Terrible Love’. Echter zakte de band daarna flink weg. Arcade Fire is nog steeds in de top van de lijst te vinden, maar moest de hoogste plaats afstaan aan de laatst behandelde set closers. ‘Love Will Tear Us Apart’ blijkt nog steeds een all-time favorite, maar New Order werd afgelopen week naar #2 gestuurd door een ballad van een punkrockband. ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ van Green Day is volgens jullie momenteel de allerbeste afsluiter van een festivalset!

Tussenstand: de beste set closers

  1. ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ van Green Day (4.62 van 5)
  2. ‘Love Will Tear Us Apart’ van New Order (4.40)
  3. ‘Wake Up’ van Arcade Fire (4.36)
  4. ‘Two Steps Twice’ van Foals (4.29)
  5. ‘Mountains’ van Biffy Clyro (4.25)
  6. ‘Witch Doctor’ van De Staat (4.20)
  7. ‘Don’t Look Back In Anger’ bij Noel Gallagher (4.13)
  8. ‘Hey Jude’ van Paul McCartney (4.13)
  9. ‘Knights of Cydonia’ van Muse (4.10)
  10. ‘Block Rockin’ Beats’ van The Chemical Brothers (4.07)

Opvallend zijn de zeer lage noteringen van Underworld en De Jeugd Van Tegenwoordig. Bij elk optreden van beide groepen gaat het publiek he-le-maal los aan het einde van de set. Toch scoren set closers ‘Born Slippy NUXX’ en ‘De Formule’ respectievelijk maar 3.6 en 3.5 op onze schaal van festivalmuntjes.

Welke legendarische Set Closer mis je nog?

Is ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ inderdaad de allerbeste afsluiter? Of staat New Order nu onterecht op een tweede plaats? Welke Set Closer mis je nog in de lijst? Breng je stem uit op de bestaande Set Closers of laat in de comments weten welke we zeker nog moeten behandelen.

Spotify

Luisterplezier XXL. We verzamelen alle kandidaten in deze rubriek in een Spotify playlist! Geniet van de geweldige set closers en check in de tussentijd de nominaties en breng je stem uit!