Woo Hah! wint Festival Award voor beste mobiele netwerk

We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving. Deze week presenteren we de eindresultaten. Dit waren de 5 festivals met het beste mobiele netwerk in 2016. Wie gaat er naar huis met de Festival Award?

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 2.500 festivalgangers hun cijfers op 10 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘mobiel netwerk. Check hier alle festivals die meededen.

5. [NL] Best Kept Secret (Score 8.8)

Best Kept Secret
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Evenals het jaar ervoor stond het mobiele netwerk op het jonge festival Best Kept Secret als een huis. Waar het festival nog vrij jong is, is het helemaal van deze tijd. Op diverse punten op het terrein waren oplaadpunten te vinden en checken wanneer de volgend bui over komt was geen enkel probleem. Ook foto’s vlogen razendsnel naar het thuisfront met een hoop jaloerse thuisblijvers tot gevolg.

[mks_button size=”medium” title=”Naar het Best Kept Secret-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-best-kept-secret-2016//” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [HU] Sziget (Score 8.9)

Sziget

Thuisblijvers konden prima op de hoogte gehouden worden van de avonturen in Boedapest, en vice versa. Het mobiele netwerk was nagenoeg perfect, maar ook werd er op verschillende plaatsen op het terrein en de camping gratis WiFi aangeboden. Deze verbinding was door het massale gebruik niet al te stabiel. Gelukkig kon je in ruil voor een volle vuilniszak een kwartiertje gebruikmaken van een iets exclusiever netwerk.

[mks_button size=”medium” title=”Naar het Sziget-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-sziget-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [NL] Dauwpop (Score 9.o)

Dauwpop

Hoewel Dauwpop zich midden in de natuur afspeelt, is het mobiele netwerk super. Wie zijn telefoon had laten leeglopen kan terecht in de Rummikub-lounge, waar het toestel kosteloos kon worden opgeladen onder het genot van, jawel, een potje Rummikub. Of je nu wint of verliest, na een rustgevend spelletje kun je met volle telefoon het feestgedruis weer in.

[mks_button size=”medium” title=”Naar het Dauwpop-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/05/festivalrapport-groot-feest-hellendoornse-bossen-tijdens-dauwpop-2016/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Pitch (Score 9.2)

Foto: Matthijs Mantal/Festileaks
Foto: Matthijs Mantal/Festileaks

Waar Pitch zich in hartje Amsterdam afspeelt, is het bereik uiteraard top. Hoewel je aan 4G niet tekort kwam, was er op het festival ook een WiFi-spot aanwezig waar een DJ de nodige dansmuziek verzorgde. Dankzij het goede bereik werd hier overigens vrij weinig gebruik gemaakt. Althans, niet door telefoongebruikers. De hotspot diende vooral als hot-box.

[mks_button size=”medium” title=”Naar het Pitch-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-pitch-2016-is-het-allermooiste-feestje-van-amsterdam/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [NL] Woo Hah! (Score 9.6)

Woo Hah! 2016

Bij een stijf uitverkocht festival is het natuurlijk belangrijk om je kaartloze vrienden op de hoogte te houden van wat er gemist wordt. Op Woo Hah! was dit meer dan mogelijk. Hoewel de zalen flink gevuld waren, hadden bezoekers zelf ten midden van een dansende mensenmassa goed bereik. Snapchatten, Instagrammen of je vrienden terugvinden? Geen enkel probleem!

[mks_button size=”medium” title=”Naar het Woo Hah!-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-woo-hah-2016-zit-vol-met-verassingen/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Woo Hah!, NL (9,6)
2. Pitch, NL (9,2)
3. Dauwpop, NL (9,0)
4. Sziget, HU (8,9)
5. Best Kept Secret, NL (8,8)
6. Down the Rabbit Hole, NL (8,6)
7. Lowlands, NL (8,6)
8. Melt!, DE (8,5)
9. Bospop, NL (8,4)

[/mks_one_third]

[mks_one_third]
10. Graspop, BE (8,4)
11. Paaspop, NL (8,4)
12. Primavera, ES (8,3)
13. Pinkpop, NL (7,9)
14. Pukkelpop, BE (7,8)
15. TW Classic, BE (7,5)
16. We Are Electric, NL (7,5)
17. Zwarte Cross, NL (7,5)

[/mks_one_third]

18. Appelpop, NL (7,4)
19. Benicassim, ES (7,4)
20. Rock Werchter, BE (7,4)
21. Rock en Seine, FR (7,2)
22. Rock am Ring, DE (6,6)
23. Lollapalooza Berlin, DE (5,1)
24. WTWTA, NL (4,0)
25. Groezrock, BE (3,9)

[/mks_col]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Eerder las je al over de festivals met de beste line-up en de beste geluidskwaliteit. Morgen schotelen we je de winnaars in de categorie ‘Beste Mobiele Netwerk’ voor. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen