Editors druk bezig met zesde album

Editors
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Goed nieuws voor alle fans van Editors! Tom Smith en zijn mannen zijn in de studio druk aan het werk aan hun zesde studioalbum. Kunnen de Britten hun eerdere albums overtreffen?

Startsein

Beginnings …. Editors6 pic.twitter.com/oeQ28tTb2s

Eind september gaven de heren al het startsein. Op Twitter verkondigden ze dat ze gaan beginnen aan alweer het zesde album. Editors houdt een strak en consistent tempo aan als het gaat om releases. Om de twee jaar ligt er nieuw materiaal in de schappen. In oktober 2015 verscheen hun laatste plaat In Dreams, waar onder andere Set Closer ‘Marching Orders‘ op te vinden was. Wat trekken de heren ditmaal uit de kast?

Work in progress

E6 #editors

Een foto die is geplaatst door EDITORS (@editorsofficial) op

Smith en zijn mannen laten er zeker geen gras over groeien. Slechts een dikke week na de aankondiging van de komst van een zesde album, ze zijn al druk in de weer in de studio! Het is nog wel even wachten op verdere informatie. Hoe het album gaat heten, wanneer het zal verschijnen en welke richting de band zich op gaat begeven, is nog onbekend. Festileaks houdt de heren nauwlettend in de gaten en brengt je natuurlijk op de hoogte over de vorderingen van de nieuwe plaat!

Editors op festivals

Hoewel het laatste album In Dreams qua hits nog niet echt lijkt te kunnen tippen aan het eerdere werk, zijn de Britten ongekend populair. Met onder meer ‘Papillion’, ‘Smokers Outside the Hospital Doors’, ‘Munich’ en ‘A Ton of Love’ weet de band elk festivalpubliek in te pakken. Ook dit jaar was Editors weer een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo stonden ze op Rock Werchter, Sziget en Best Kept Secret. Het festivalseizoen van 2017 lijkt wat te vroeg te komen voor het nieuwe album. Maar mocht aankomend festivalseizoen niet lukken, dan zien we Editors ongetwijfeld terug op de festivals in 2018. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Festivalacts Top 100

Behoorde het optreden van Editors op Rock Werchter, Sziget of Best Kept Secret ook tot één van jouw festivalhoogtepunten van 2016? Stem dan op de Britse heren! Van 10 tot 20 oktober kun je weer stemmen op de allermooiste, -tofste, -briljantste, -beste en meest bijzondere festivalacts van 2016. Uiteindelijk vatten we die stemmen op vrijdag 21 oktober samen in de Festivalacts Top 100 van 2016. Wie weet zien we Editors volgende week wel terug als opvolger van Arcade Fire (2014) en Muse (2015)!

Twijfel je nog of je op de Britten moet stemmen? Check dan het hele concert van Editors op Best Kept Secret 2016!