Foo Fighters in Werchter-weekend op Open’er 2017

Foo Fighters

Fans van Foo Fighters, letten we op? De Amerikaanse rockband voegt vandaag een nieuw optreden toe aan zijn Europese festivaltour. De band zal in het weekend van Rock Werchter te zien zijn op het Poolse Open’er.

Het is de tweede headliner voor het festival. Eerder werd de komst van Radiohead bekendgemaakt. Hiermee zijn twee van de drie headliners voor Open’er bekend. Doordat Open’er in hetzelfde weekend plaatsvindt als Rock Werchter, zit de kans er dik in dat de band ook op het Belgische festival te bewonderen zal zijn. De festivals deelden vorig jaar onder andere Red Hot Chili Peppers, Tame Impala en Florence + the Machine.

Foo Fighters staan op 29 juni op Open’er. Hierdoor valt de donderdag van Werchter al af. Op vrijdag en zaterdag staan Radiohead, System Of A Down en Linkin Park op de bühne. Wanneer Dave Grohl en co. inderdaad op Rock Werchter staan, is zondag 2 juli de meest waarschijnlijke optie voor een optreden van Foo Fighters.

Foo Fighters

Foo Fighters is één van de grootste rockbands van de laatste jaren. De band rondom Dave Grohl werd opgericht nadat zijn vorige band Nirvana ophield te bestaan. Er werden acht studioalbums uitgebracht en de band groeide uit tot een absolute publiekstrekker. De Amerikanen laten voetbalstadions en festivalweides ontploffen met hits als ‘The Pretender’, ‘Everlong’ en ‘Learn to Fly’ en gaan elke show vol gas. De band stond in 2015 nog in een uitverkochte Ziggo Dome.

Wordt 2017 dan het jaar waarin Foo Fighters eindelijk de gecancelde shows van 2015 komen inhalen? De heren zeiden toen door een gebroken been van frontman Dave Grohl de Europese tour af. Jan Smeets meldde in een interview aan ons dat er in ieder geval een streep door Foo Fighters op Pinkpop kan dit jaar. De komende weken zal de band met meer data komen. Het is in ieder geval een erg welkome aanvulling in de headlinergeruchten.

Open’er 2017

opener

De 16e editie van Open’er Festival vindt plaats van 28 juni tot 1 juli in het Poolse Gdynia. Early-bird tickets zijn te koop tot 15 december en kosten € 125,- euro voor een combiticket inclusief camping. Wie later beslist zal € 145,- moeten neertellen. Vorig jaar sierden onder andere Red Hot Chili Peppers, Florence + The Machine en LCD Soundsystem het affiche. Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Open'er Logo

Open'er 2024

Locatie
Polen
Gdynia-Kosakowo, Polen
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
Sam Smith
Doja Cat
Foo Fighters
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam