Advertisement

Red Hot Chili Peppers naar Benicàssim 2017

Het Benicàssim Festival maakt vandaag de eerste naam bekend. In navolging van het Portugese Super Bock Super Rock kondigt het Spaanse festival Red Hot Chili Peppers aan.

Het is het tweede Europese festival dat de Amerikanen bekend maken. Ook voor Lollapalooza in Parijs zijn de Peppers een sterk gerucht.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Op dit moment zijn de rockers uit Californië op zaaltour door Europa ter promotie van het nieuwe album ‘The Getaway’. Volgende week staan de mannen tweemaal in de Ziggo Dome. Eerder dit jaar was de band nog te bewonderen op Pinkpop en Rock Werchter. Die shows waren volgens jullie goed voor een 4e plek in de Festivalacts Top 100.

Benicàssim 2017

Het Benicàssim festival (voluit: Festival International de Benicàssim, maar je mag ‘Beni’ zeggen) vindt van 13 tot en met 16 juli plaats in het gelijknamige Spaanse kustplaatsje Benicàssim, niet ver van Valencia. Festileaks bezocht het festival vorig jaar en zag dat het festival perfect te combineren is met een welverdiende vakantie. Overdag is er de gelegenheid om lekker bij te komen van de zware festivaldagen, waar rond een uurtje of vijf de eerste bands hun deuntjes beginnen te spelen. Het festival is inmiddels populair geworden bij bezoekers met verschillende nationaliteiten, waaronder veel Engelsen. In de afgelopen jaren speelden onder andere Muse, Blur en Arctic Monkeys op het festival. Een early bird ticket kost € 100,-. Zie voor meer informatie de website.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2024

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 18-20 juli 2024
Tickets Kopen