Foals naar Citadel Festival 2017

Foals voegt een nieuwe datum toe aan hun festivaltour. Op 16 juli staat de indierockband op Citadel Festival in Londen. Hiermee is de eerste act van het festival bekend.

Het optreden wordt een UK festival exclusive genoemd. Citadel Festival is dus het enige festival in Engeland waar de band dit jaar zijn opwachting maakt. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de heren in 2017 wederom Europese festivals bezoeken. Inmiddels zijn shows onder andere op Benicàssim en Garorock 2017 bekendgemaakt. Vorig jaar stond de band op onder meer Rock Werchter en Lowlands.

Foals

Foto: Kamiel Scholten

Foals is een vijfkoppige indierockband afkomstig uit Oxford en werd opgericht in 2005. De band is inmiddels vier studio-albums rijk en sinds de laatste elpee What Went Down bezig met een ware zegetocht langs de festivals. Vorig jaar stonden de heren o.a. headliner op Reading+Leeds en gaf het ook al een weergaloos optreden weg op Lowlands 2016. Ook bij het Festileaks-publiek is de band niet onopgemerkt gebleven. Foals haalde een mooie #10-positie in de Festivalacts Top 100 van 2016.

Citadel Festival 2017

Citadel Festival is een festival dat slechts één dag telt, dit jaar zondag 16 juli. Het Londense festival kent dit jaar haar derde editie. Met Foals heeft het opnieuw een headliner van formaat gestrikt. Afgelopen jaren kon je onder meer Sigur Ròs, Ben Howard en Bombay Bicycle Club bewonderen op Citadel Festival. Wil je er dit jaar bij zijn, dan kan dat vanaf £39.50. Wil je zeker zijn van een ticket dan kun je jezelf opgeven voor de mailing list. Hiermee kun je aanstaande vrijdag je tickets al kopen. Aanstaande maandag gaan de kaarten voor iedereen in de verkoop. Meer informatie over Citadel Festival vind je op de website.