The Weeknd en Foals naar Benicàssim Festival 2017

Photo: Kamiel Scholten Photography / Festileaks

Benicàssim Festival heeft zojuist The Weeknd aangekondigd als headliner voor de aankomende editie. Verder bevestigt het Spaanse festival ook de komst van Foals. 

Onlangs werd Red Hot Chili Peppers bevestigd, waardoor het aantal vastgelegde headliners nu op twee staat.

The Weeknd

Abel Tesfaye bracht enkele weken geleden zijn derde album uit. Op Starboy werkt hij samen met onder meer Daft Punk. De Canadese singer-songwriter cancelde vorig jaar zijn Europese tour, maar maakt dit in 2017 goed. In het voorjaar staat hij in verschillende Europese zalen, zoals de Ziggo Dome en het Sportpaleis. Ook Europese festivals komen er aan. The Weeknd is bevestigd voor het Duitse Wireless festival, het Poolse Opener, het Deense Roskilde en staat sinds gisteren ook op het affiche van NOS Alive.

Benicàssim 2017

Het Benicàssim festival (voluit: Festival International de Benicàssim, maar je mag ‘Beni’ zeggen) vindt van 13 tot en met 16 juli plaats in het gelijknamige Spaanse kustplaatsje Benicàssim, niet ver van Valencia. Festileaks bezocht het festival vorig jaar en zag dat het festival perfect te combineren is met een welverdiende vakantie. Overdag is er de gelegenheid om lekker bij te komen van de zware festivaldagen, waar rond een uurtje of vijf de eerste bands hun deuntjes beginnen te spelen. Het festival is inmiddels populair geworden bij bezoekers met verschillende nationaliteiten, waaronder veel Engelsen. De afgelopen jaren speelden onder andere MuseBlur en Arctic Monkeys op het festival. Een early bird-ticket kost € 120,-. Zie voor meer informatie de website.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen