Video: Die Antwoord op Lollapalooza Chili 2016

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Die Antwoord op Lollapalooza Chili 2016.

“I fink U freeky and I like you a lot”, fluistert Yolandi Visser je zachtjes toe met een stem die zo hitsig is dat het bijna eng wordt. Terwijl DJ Hi-Tek de platen spint, neemt Ninja de rap voor zijn rekening. Een uurtje Die Antwoord is een beleving op zich. Afgelopen jaar walsten ze onder andere Lowlands en Pukkelpop plat met hun eigenzinnige show. In Hasselt kreeg wereldster Rihanna overigens nog een flinke sneer van Ninja, nadat ze een uur te laat op het podium was verschenen. De shows van Pukkelpop en Lowlands staan helaas niet online, maar hun set op Lollapalooza Chili 2016 dekt zeker de lading. Hou styf vas!

Die Antwoord

Voor je dagelijkse portie recht-voor-z’n-raaprap ben je bij Die Antwoord aan het juiste adres. De Zuid-Afrikaanse formatie heeft overal een Antwoord op en neemt geen blad voor de mond. Met hun no-nonsense attitude scoort het trio vele hits. Onder andere ‘I Fink U Freeky’, ‘Enter The Ninja’ en ‘Ulgy Boy’ zijn inmiddels verheven tot rasechte rave-klassiekers. Gelukkig is Die Antwoord ook komende zomer weer van de partij op de Europese festivalweides, dit keer ter promotie van het nieuwe album Mount Ninji and da Nice Time Kid. Onder andere Dour en Melt! staan al op het programma voor 2017.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy