#001: Rock Werchter in België, voor de ijzersterke line-ups

Rock Werchter bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe en vandaag trappen we af met het machtige Rock Werchter. 

Rock Werchter in het kort

  • Werchter, België
  • 29 juni – 2 juli 2017
  • Specialiteit: de line-up
  • rock, electro, indie, metal, pop
  • 2017: Foo Fighters, Arcade Fire, Radiohead, Linkin Park, The Chainsmokers, Lorde, System Of A Down, James Blake en meer
  • Festivalticket weekend: €235,-
  • Bus (vanaf €35,-) of auto (parkeren vanaf €15,-)
  • Combiticket festival, reis en verblijf op The Hive: €288,-

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]R[/mks_dropcap]ock Werchter staat bekend om zijn ijzersterke line-ups. Jaar in jaar uit slagen ze er weer in om een programma bij elkaar te rapen waar menig festival jaloers op is. En zeker dit jaar, want allemachtig, wat een waanzinnige poster hebben ze! Het is niet voor niets dat Consequence of Sound ze nu al uit heeft geroepen tot beste festival van 2017. Ook voorgaande jaren wisten ze een indrukwekkende line-up voor elkaar te boksen. Hierdoor ontvingen ze ook de award van Best Major Festival binnen Europa.

Het programma


Dit is het punt waarop Rock Werchter excelleert. Het festival schaart zich bij de grootste festivals op aarde als het gaat om het neerzetten van een stevige line-up. Headliners (en veel ook!) uit de hoogste categorie, aangevuld met de must-see acts van het seizoen. Dat is Rock Werchter. Verwacht geen fratsen op het programma. Geen theater, geen circus, geen food line-up. Naar dit festival kom je voor de grote namen.

Afgelopen jaren stonden onder andere Oasis, Muse, Coldplay, Paul McCartney, Arctic Monkeys en The Chemical Brothers op het affiche. Bands die dit jaar wederom naar de Werchterse weide terugkeren zijn onder andere Foo Fighters, Radiohead en System Of A Down. Het affiche van dit jaar wordt dan ook door velen geprezen.

Het terrein

https://www.instagram.com/p/BLvLOZij5tf/

De aankleding is redelijk basic. Eén gigantische main stage en twee grote tenten (The Barn – naar festivalbaas Schueremans; ‘De Schuer’ – en KluB C). Geen grote kunstzinnige bouwwerken of opgedofte podia. Maar daardoor springen de acts er wel extra uit. En daar moet het ook om gaan: de muziek.De eerste act begint rond 13.00 uur en de laatste is rond 01.00 uur klaar. Twaalf uur lang festivalplezier per dag dus. Hierna moet je voor de feestjes vooral op de camping zijn. Op The Hive is er bijvoorbeeld een party die tot 04.00 uur duurt. En zoals op vele festivals, zijn de eigen feestjes bij de tent hier ook ruimschoots aanwezig.

De locatie

https://www.instagram.com/p/BQFeuW0jboe/

Rock Werchter is vernoemd naar het plaatsje Werchter, waar het festival zich bevindt. Het is zo’n 30 kilometer tot Brussel. Gezien de periode schijnt de zon bijna altijd, dus de zomerkleren kunnen weer je backpack in. Verder dan Werchter hoef je niet te gaan met je backpack, want in de buurt zijn er weinig bijzonderheden te zien. Het festival zelf is dus echt waar je voor moet gaan. Hier kun je het hele weekend met zo’n 150.000 unieke bezoekers losgaan op de beste muziek. Nog niet overtuigd? Lees hier over de ervaringen van vorig jaar.

Je kunt er het beste met de auto heen, waarvoor je vanaf €15,- een parkeerticket kunt kopen. Je kunt er ook voor kiezen om met het ov te gaan, want je kunt een gratis ov ticket voor in België aanvragen. Maar ga je liever in één keer naar het festival zonder op de weg te letten is de georganiseerde busreis (vanaf €35,-) een goede optie. Dan hoef je niet te sjouwen én kun je alvast een biertje drinken. Er zijn ook combitickets te koop waarmee je voor €288,- een festivalticket, busreis en toegang tot The Hive koopt.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]