Eindelijk: Rock Werchter bevestigt nu ook zelf komst Foo Fighters

Rock Werchter 2015
Foto: Joris Bulckens

Maandag stond Rock Werchter tot tweemaal toe wel en toen weer niet op de website van Foo Fighters. Stiekem wisten we dus al even dat de Amerikaanse band Rock Werchter zou afsluiten, maar nu heeft ook het festival zelf het bevestigd op zijn kanalen. En dus is het nu echt officieel. Op 2 juli vinden we de Foo Fighters in Werchter!

Voor wie het met eigen ogen wil zien (en dat snappen we na alle verwarring heel goed): check de website van Rock Werchter. Hier vind je vanaf nu ook de ticketprijzen.

Zondag hintte Foo Fighters al naar een optreden op het festival. België was rood opgelicht op een kaart van Europa.

Afgelopen juni blikten we nog terug op het slechte nieuws van 14 juni 2015. Toen werd bekend dat Dave Grohl, de frontman van de band, niet in staat was de Pinkpop-zondag af te sluiten door een gebroken been. Niet lang daarna volgde het nieuws dat ook de optredens op Rock Werchter en Glastonbury niet meer door konden gaan. Er werd nog gesproken over een mogelijke comeback in het festivalseizoen van 2016, maar ook deze zomer kwam het er niet van.

De teleurstelling was groot toen Jan Smeets onlangs in een interview aan Festileaks een streep trok door Foo Fighters voor Pinkpop 2017. Even leek het erop dat we het ook dit jaar weer zonder de heren moesten doen. Gelukkig keert de band deze zomer wel terug naar Werchter om daar dan eindelijk het langverwachte optreden te geven.

Eerder werd de band reeds aangekondigd voor NOS Alive, Mad Cool Festival, Open’er Festival en Roskilde.

Foo Fighters

dave grohl

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband welke bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. In 2014 kwam het laatste album uit, dat de titel Sonic Highways kreeg.

Rock Werchter 2017

Rock Werchter

Rock Werchter 2017 vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli in het dorpje Werchter. Met Radiohead, Linkin Park, System Of A Down en Foo Fighters zijn er nu vier acts bekend. Ongetwijfeld volgen er deze week nog meer namen voor de eerste kaarten in de verkoop gaan. De ticketverkoop begint op 19 november. Meer informatie over komende editie vind je op de website van het festival of op onze Rock Werchter 2017 programmapagina.

[mks_button size=”large” title=”Ticketverkoop Rock Werchter 2017″ style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/rock-werchter/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Op ons forum wordt natuurlijk weer volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie. Houd dit dus in de gaten, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste geruchten!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen