Richard Ashcroft naar Pinkpop 2017

De laatste bevestiging van Pinkpop dateert van ruim twee maanden geleden. Richard Ashcroft verbreekt nu de stilte: de zanger bevestigt een optreden op de 48ste editie van het festival in Landgraaf.

Richard Ashcroft staat op zaterdag 3 juni gepland in de Brand Bier tent. Dat is te zien op zijn website.

Richard Ashcroft werd deze week ook bevestigd voor het Belgische Cactusfestival.

Eerder werd de komst van System of A Down, Kings of Leon, Martin Garrix, The Ten Bells en Green Day bekendgemaakt. Er staan nu dus pas vijf namen op het affiche. Dat is gebruikelijk voor Pinkpop, het overgrote deel van de line-up zal traditiegetrouw bekend worden gemaakt tijdens de persconferentie op 8 maart.

Poll

Richard Ashcroft

Richard Ashcroft is beter bekend als de voormalig frontman van The Verve, waarmee hij in de jaren ’90 tijdloze nummers als ‘Bittersweet Symphony’ en ‘The Drugs Don’t Work’ uitbracht. Na het uiteenvallen van de Britpop-band in 1999, startte hij een solo carrière. Ashcroft maakt aan het begin van het millennium hitsingles ‘Music is The Power’ en ‘Break The Night with Colour’, keert vervolgens terug met The Verve (ze staan onder andere op Pinkpop 2008) en gaat daarna opnieuw solo verder. Het nieuwste wapenfeit heet These People en kwam vorig jaar uit. Daarop staat onder andere de single ‘This Is How It Feels’.

Pinkpop 2017

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green Day en System Of A Down was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats. Ticketinformatie is nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen