Rock Werchter dag #1: Richard Ashcroft, het waterkanon en vernieuwde North West Walls

1137
Rock Werchter 2018 Sfeer

We zijn los! De eerste dag van Rock Werchter werd gisteren afgesloten door P!nk. Verder waren er optredens van Bastille, Brockhampton en Elbow. Het kwik haalde hoge temperaturen, de processierups liet van zich horen en dan waren er ook nog de vernieuwde North West Walls.

Op de eerste festivaldag gebeurde er meer dan genoeg. Festileaks zet de hoogtepunten van dag #1 op een rij.

Vijf sterren voor Richard Ashcroft

The Barn puilde van begin tot eind uit tijdens de show van Richard Ashcroft. De oud-zanger van The Verve stond rond 18:00 uur geprogrammeerd en zorgde voor het eerste muzikale hoogtepunt van de dag. De set bevatte klassiekers als ‘Bitter Sweet Symphony’ en ‘The Drugs Don’t Work’. De recensies logen er niet om: De show van Ashcroft was een unieke.

Rock Werchter strikt waterkanon

waterkanon - Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

Het. Is. Warm. Rock Werchter kampt dit jaar met een hittegolf. De organisatie zette daarvoor een heus waterkanon in. De plannen om de hittegolf voor het publiek dragelijk te maken bestonden al geruime tijd. En deze plannen bleken niet voor niets: de verschillende waterkanonnen waren zeer geliefd bij het publiek.

Moshpits bij Brockhampton

De mannen van Brockhampton tilden het idee van een moshpit tot nieuwe hoogtes. Vorig jaar verscheen het vierde album Iridiscence. De plaat kon op veel respons rekenen tijdens het optreden in The Barn. Brockhampton fokt het publiek op met nummers als ‘New Orleans’ en ‘Zipper’ en de moshpits in The Barn zijn wellicht de grootste die we dit weekend gaan zien.

De vernieuwde North West Walls

North West Walls - Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

De North West Walls kennen ook dit jaar een nieuw uiterlijk. Het is de zesde keer dat de kunstwerken op de weide te bewonderen zijn. De bijzondere stellage blijft een jaar lang staan. Een maand voor Rock Werchter 2020 worden ze weer grijs geschilderd, klaar voor een nieuw ontwerp. Dus geniet ervan zolang je kunt!

Veel respons op de acts in The Barn en KluB C

Acts als Mogwai en Black Box Revelation konden op volle tenten rekenen. De optredens in The Barn, KluB C en The Slope gingen eerder van start dan de optredens op het hoofdpodium. Waar de tenten vorig jaar nog wel eens veel lege plekken kende was dat gisteren niet zichtbaar.

Een afsluiter van formaat in de vorm van P!nk

Op eenzame hoogte vloog P!nk over het springende publiek van Rock Werchter heen. P!nk wist te verbazen met haar optreden en de zweefact. De setlist bevatte hits als ‘So What’, ‘Just Like a Pill’ en ‘Funhouse’. In eerste instantie waren de reacties op social media bij de bevestiging van P!nk op Rock Werchter niet altijd mals. De zangeres bewees zich gisteren echter als échte showvrouw met geweldige nummers. Een afsluiter van formaat.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018 Sfeer

Rock Werchter vindt dit weekend plaats, van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn nog steeds te koop via de website. De line-up wordt aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.