Het blokkenschema van Rock Werchter 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Met de komst van het blokkenschema van Rock Werchter 2019 is ook het puzzelen begonnen. De eerste stukjes hebben wij al gelegd, maak jij met deze 10 lastigste clashes de puzzel compleet?

Rock Werchter staat bekend om zijn sterk gevulde rock, indie, pop en electro line-up. Verdeeld over 4 podia is er nood aan een goede planning, want wat ga je waar en hoelaat zien? Wij hebben het schema eens onder de loep genomen en al heel wat knelpunten gevonden. De 10 lastigste hebben wij op een rijtje gezet, help ons met jouw keuze!

1. Donderdag: Vance Joy vs. Richard Ashcroft

De eerste clash van het festival vindt plaats tijdens de eerste zak friet. De Australische singer-songwriter Vance Joy (Main Stage / 18:35 – 19:30) laat als tweede act de festivalweide dansen op zijn indie-pop, terwijl Richard Ashcroft (The Barn / 18:05 – 19:05), bekend van britpopband The Verve, wellicht The Barn oplicht met ‘Bitter Sweet Symphony’. Eet jij liever in de zon met een ukelele of in de tent met britpop klassiekers?

Rock Werchter-Donderdag: Clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Donderdag: P!NK vs. Elbow

De tweede clash in Werchter vindt plaats aan het eind van de eerste avond. P!nk (Main Stage / 22:40 – 00:30) zal, als eerste afsluiter van Rock Werchter 2019, de bezoekers trakteren op een ware show. Voor de fans van rock is meer genot te vinden in Elbow (The Barn / 22:35 – 23:50). Waar kies jij voor? Een joekel van een productie op het grote veld of een muzikale reis in The Barn?

Rock Werchter-Donderdag: Clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Nothing But Thieves vs. Kurt Vile & The Violators

De tweede dag van het Belgische festival wordt geen gemakkelijke. Voor de liefhebbers van gitaren valt er al vroeg een lastige keuze te maken. De ex-gitarist van The War On Drugs, Kurt Vile (The Barn / 14:40 – 15:40), laat zijn Amerikaanse indie golven in The Barn. Tegelijkertijd dendert de alternatieve rock van Nothing But Thieves (Main Stage / 14:25 – 15:25) over de weide. Doe je research en maak de juiste keuze, voordat je ‘Sorry’ moet zeggen.

Rock Werchter-Vrijdag: Clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

4. Vrijdag: The Cure vs. Kylie Minogue

Wanneer het donker wordt op de tweede dag valt de volgende keuze voor je voeten. The Cure (Main Stage / 21:30 – 23:45) reist komende zomer heel Europa af en slaat Rock Werchter niet over. De tegenstander van de Britse band heeft al een aardige reis achter de rug: de Australische zangeres Kylie Minogue (The Barn / 22:45 – 00:00). Of je The Cure hierna nog eens kunt aanschouwen is nog maar de vraag, maar gelukkig kan combineren bij deze clash ook!

Rock Werchter-Vrijdag: Clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Miles Kane vs. Strand of Oaks

We zijn alweer bij de één-na-laatste dag van Rock Werchter 2019 beland. De tweede act op de mainstage is niemand minder dan Miles Kane (Main Stage / 14:20 – 15:20). De Britste singer-songwriter brengt zijn britpop ten gehore en zal zorgen voor een relaxte zaterdagmiddag. Geen zin in lakschoenen en skinny jeans? Droom dan weg met Strand of Oaks (The Barn / 14:15 – 15:15) tijdens hun zweverige maar kneiterharde rocksongs.

Rock Werchter-Zaterdag: Clash #5

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Bear’s Den vs. Two Door Cinema Club

Later op de dag ontfermt Bear’s Den (Main Stage / 17:35 – 18:35) zich over de bezoekers van het festival. Het Britste indiefolk trio, gewapend met 2 studio-albums en 3 baarden, moet het opnemen tegen Two Door Cinema Club (The Barn / 17:50 – 18:50). De Noord-Ieren zullen met met hun electro-indie-pop gegarandeerd zorgen voor een feestelijke sfeer.

Rock Werchter-Zaterdag: Clash #6

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zaterdag: Florence + The Machine vs. The Good, The Bad & The Queen

De uren tikken weg op de zaterdag. Groot-Britannië wordt in de laatste uurtjes vertegenwoordigd door twee weergaloze acts. Florence + The Machine (Main Stage / 21:25 – 22:55) warmt je op voor de headliner terwijl de top van de Britse muziekscene The Barn in stroomt. The Good, The Bad & The Queen (The Barn / 21:50 – 23:15), bestaande uit onder andere Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en Paul Simonon (The Clash), verwent de bezoekers met Engelse dubrock. Superwoman of supergroup?

Rock Werchter-Zaterdag: Clash #7

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: De Staat vs. Lewis Capaldi

Rock Werchter loopt alweer op haar laatste dag aan. De Staat (Main Stage / 14:00 – 14:40) knalt met hun Nederlandse, industriële rock voor de eerste keer over het Belgische veld. Zit het biertje van gister nog in je hoofd en wil je niet meteen omvergeblazen worden, dan kun je terecht in The Barn. Hier verzacht Lewis Capaldi (The Barn / 14:15 – 15:00) de sfeer, door je te omarmen met zijn zoete liedjes.

Rock Werchter-Zondag: Clash #7

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Balthazar vs. RY X

Voor thuispubliek zal Balthazar (Main Stage / 18:25 : 19:25) hun enige Belgische festivalshow van deze zomer verzorgen. De keuze is voor de thuissupportes, en de rest, echter niet makkelijk gemaakt. RY X (Klub C / 18:30 – 19:30) brengt namelijk tegelijkertijd zijn zweverige sound naar de mensen. De opkomende Australiër wist al gecoverd te worden door Sam Smith en zal ongetwijfeld niet onderuit gaan.

Rock Werchter-Zondag: Clash #9

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Muse vs. Underworld

We zijn aangekomen bij de laatste clash van Rock Werchter 2019. Muse (Main Stage / 22:30 – 01:00) sluit gewapend met hun 7e studio-album het festival af. Klaar met gitaren en grote shows? Dan kun je samen met Underworld (Klub C / 22:45 – 00:15) de laatste nacht dansend ingaan met pompende bassen en flitsende lampen.

Rock Werchter-Zondag: Clash #10

View Results

Laden ... Laden ...

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.