The Killers naar EXIT 2017

Albuquerque/New Mexiko

The Killers is bevestigd voor EXIT 2017. De band rondom Brandon Flowers headlinet op woensdag 5 juli de speciaal toevoegde ‘Day Zero’ van het Servische festival.

The Killers, ‘één van de grootste bands van onze generatie’ volgens de organisatie van EXIT, werd vandaag bevestigd voor het festival via Facebook.

Het wordt The Killers’ eerste optreden in Servië, dat deel uitmaakt van een exclusieve tour langs een beperkt aantal festivals en een uitverkochte Hyde Park vlak na EXIT Festival.

Eerder werden al namen bevestigd als Sister Bliss van Faithless, Rag’n’Bone man, Liam Gallagher, Jake Bugg en Paul Kalkbrenner. Met de komst van The Killers belooft EXIT ook dit jaar weer een feestje te worden.

The Killers

https://www.youtube.com/watch?v=RSHhJtqqYOU

The Killers keren terug naar Europa voor het aankomende festivalseizoen. Het viertal werd al aangekondigd voor het Spaanse Bilbao BBK en Deense Tinderbox. Ondertussen is de band bezig met het zesde album. Bassist Mark Stormer vertelde in een interview dat de opvolger van Battle Born op z’n vroegst in april of mei uitkomt, maar wilde daar verder geen beloftes over doen. Met een nieuwe plaat en een tournee lijkt 2017 dus een topjaar te worden voor fans van de band.

Met debuutsingle ‘Mr. Brightside’ in 2003 en debuutplaat Hot Fuss in 2004 scheerde The Killers meteen hoge toppen. Ondertussen staat de teller op vier albums, met als laatste Battle Born uit 2012. Datzelfde jaar werden ze door de lezers van NME als op twee na beste live act aller tijden verkozen. Onder andere Bruce Springsteen en Arctic Monkeys moesten het hoofd buigen. Met ‘Somebody Told Me’ en ‘When You Were Young’ wonnen ze in 2005 en 2007 de Grammy voor beste rock nummer.

EXIT 2017

EXIT Festival vindt plaats van 6 tot en met 9 juli 2017 in de Servische stad Novi Sad. Tickets voor voor het evenement kosten €109,-. Je reis vanuit Nederland of België fix je simpel via Festival.Travel. Vorig jaar stonden onder meer Ellie Goulding, Bastille en David Guetta op de affiche van het festival. De organisatie kondigde een aantal weken geleden een nieuw festival aan: Sea Star Festival. Vind je één festival niet genoeg en heb je tevens genoeg vrije tijd? Het oorspronkelijk Servische EXIT Festival timmert al sinds 2000 aan de weg om van Zuidoost-Europa een waar festivalparadijs te maken. Met één ticket heb je toegang tot maar liefst vier festivals!

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen