Mad Cool Festival 2017 onthult Manic Street Preachers en George Ezra

Foto: Alex Lake

Nieuws vanuit Madrid. Mad Cool Festival maakt twee nieuwe namen bekend. Met Manic Street Preachers en George Ezra is het affiche van het Spaanse festival compleet.

De twee laatste acts lieten een tijdje op zich wachten. Het festival is transparant in de reden: eigenlijk was Jet gepland voor het laatste slot, maar die zegden uiteindelijk door ‘familiaire omstandigheden’ af, slechts een paar uur voordat de laatste bands werden aangekondigd. Het festival zocht sindsdien naar een vervanging en vond die in Manic Street Preachers.

In de tussentijd liet ook Wolf Alice verstek gaan omdat het nieuwe album niet op tijd af was. Als oplossing strikt Mad Cool nu George Ezra, die met zijn ‘Top Secret Tour’ slechts enkele Europese festivals doet dit jaar. Hij staat ook op Best Kept Secret.

Mensen die speciaal voor Wolf Alice een ticket hadden gekocht, kunnen tot 5 mei het geld van hun ticket terugkrijgen.

Foo Fighters, Green Day en Kings of Leon

De twee laatste acts voor de Madrileense line-up voegen zich bij acts als Foo Fighters, Green Day en Kings Of Leon. Ook pronken acts als Foster The People, Rancid en Foals op de affiche. Een tijdschema voor Mad Cool Festival is er nog niet. Vooralsnog is het dus vooral hopen dat je favoriete acts niet tegenover elkaar staan.

Wil je nu de line-up helemaal bekend is graag naar het Spaanse festival, dan is er slecht nieuws. Het festival is namelijk helemaal uitverkocht. De laatste dagtickets gingen vorige week over de toonbank.

Mad Cool Festival 2017

Mad Cool Festival vindt dit jaar plaats op 6 tot en met 8 juli in Madrid, Spanje. Dat is vlak na Rock Werchter. Onder meer Foo Fighters, Green Day en Kings of Leon staan op de Spaanse festivalposter. In 2016 stonden onder meer Neil Young, The Prodigy en The Who bovenaan de eerste editie van het affiche. Combikaartjes voor de editie van 2017 zijn inmiddels uitverkocht, dagtickets zijn nog wel beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2023

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 6-8 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €87. Combitickets vanaf €208. Kopen