Goed nieuws voor de Nederlandse metalfans: FortaRock 2018 gaat door! Volgens de programmeur van het festival is de metal-scene zelfs levendiger dan ooit.

Afgelopen jaar was er nog slecht nieuws vanuit het kamp van FortaRock. De editie van 2017 gaat niet door. Gisteren kwam er echter goed nieuws. Tegenover 3voor12 Gelderland laat het festival weten in 2018 weer helemaal terug te zijn. In tegenstelling tot dit jaar lijkt er dus wel weer voldoende aanbod van acts te zijn.

Freek Koster van FortaRock geeft aan dat er internationaal veel gebeurt in het metalcircuit. Bands als Black Sabbath en AC/DC verdwijnen langzaam van het toneel, terwijl acts als Volbeat nieuwe headliners worden. Volgens Freek worden metalbands in Nederland en België ook steeds populairder. Zo wordt Epica groter en groter en ook Amenra doet het goed.

FortaRock 2018

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock komt in 2018 weer helemaal terug. Waar het festival in 2017 nog afgezegd moest worden vanwege een gebrek aan aanbod, lijkt dat volgend jaar niet het geval. Veel over de editie van volgend jaar is nog niet bekend. Wel heeft de Nederlandse metalfan nu weer een eigen festival om naar uit te kijken. Meer informatie over de editie van 2018 wordt later bekend op de website van het Nijmeegse festival.

DELEN
Stijn
Vanuit Nijmegen richt deze student zich volledig op de nieuwsredactie. Heel veel liefde voor The Killers, The Gaslight Anthem en Biffy Clyro.