Optreden Amon Amarth op FortaRock 2019 stilgelegd

Amon Amarth
Foto: Jens de Haes

Het optreden van Amon Amarth op FortaRock is gisteravond afgelast. Op verzoek van het KNMI en de politie kende het optreden een eerder einde dan verwacht.

De Zweedse band was de afsluiter van de tiende editie van FortaRock. Zo’n 15 minuten voor het oorspronkelijke einde klonk er ineens een boodschap van de politie door de speakers. Volgens het KNMI zou er noodweer op komst zijn waardoor het optreden van Amon Amarth stilgelegd werd. Hierdoor kon de band ook het toepasselijke ‘Twilight of the Thundergod’ niet ten gehore brengen aan het Nijmeegse publiek.

Gelukkig bleef het bij een fikse plensbui en een aantal bliksemflitsen. De jubileumeditie van FortaRock kende hierdoor helaas een vroegtijdig einde.

Amon Amarth

Amon Amarth is een graag geziene gast op de hardere festivals. De Zweedse band werd in 1992 opgericht en staat bekend als ‘Vikingmetal’. De teksten van de band verwijzen dan ook vaak naar mythologische verhalen. Het meest recente, elfde album van de heren, Berseker, werd eerder dit jaar uitgebracht. De band zal in 2019 op onder meer GraspopNova Rock en Rock Am Ring/Rock Im Park te zien zijn.

FortaRock 2019

Fortarock 2018

FortaRock 2019 vond plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Dit jaar mochten onder andere Amon AmarthBehemothChildren of Bodom en vele anderen het festivalpubliek vermaken. Tijdens de vorige editie stonden onder meer Nightwish en Parkway Drive op de planken van het metalfestival.

Meer informatie over de afgelopen editie is te vinden op de website van het festival. Ben je benieuwd naar FortaRock? Check dan het Festivalrapport van de afgelopen editie.

[award poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”fortarock”]

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam