Stemmen! Daft Punk of Foals?

festival anthems knock out ronde 2 header

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week vindt het tweede duel in de knock-out fase van de competitie plaats.  Twee grote festivalnamen gaan de strijd met elkaar aan: ‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk en ‘Mountain At My Gates’ van Foals. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule C ging ‘Harder Faster Better Stronger’ er met de winst vandoor neemt het daarom nu op tegen de nummer twee uit Poule D: ‘Mountain At My Gates’. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk

‘Harder Better Faster Stronger’ is afkomstig van het album Discovery en werd voor het eerst uitgebracht in 2001 als single. Na een wereldwijde Alive-tour in 1997 en 2007 zou Alive 2017 een logisch vervolg zijn. Tot nu toe zijn er echter geen Europese data aangekondigd. Geruchten zijn er echter genoeg. Vorige maand verscheen op YouTube een mysterieuze video met codes in de beschrijving, die volgens een aantal Reddit-detectives de coördinaten van Europese steden zijn. Inmiddels hopen grote groepen fans deze zomer te mogen dansen op de muziek van het Franse duo.

‘Mountain at my Gates’ van Foals

Sinds hun derde album uit 2013 gaan de mannen van Foals hard. Voor velen is ‘Mountain At My Gates’ bekend uit FIFA 16, maar tegenwoordig is de plaat zoveel meer dan dat. Voor festivalliefhebbers is dit dé song waarmee Foals alles op z’n kop zet. De band, maar vooral frontman Yannis Philippakis, zet een feest neer waar je U tegen zegt.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthems week 1

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Pearl Jam en Simian vs. Justice. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy