5 redenen waarom je een festivalshow van Nick Mulvey niet mag missen

Nick Mulvey

Nick Mulvey is weer terug! Zijn debuutalbum stamt uit 2014, maar vorige maand verscheen er dan eindelijk een nieuwe single van zijn hand. Komend weekend is deze man te bewonderen op Down The Rabbit Hole 2017 en wij geven je 5 redenen waarom je juist die show niet mag missen!

1. Omdat zijn debuutalbum First Mind fantastisch is


Helemaal nieuw in de muziekscene is hij niet, Nick Mulvey maakte tot 2011 deel uit van het Portico Quartet en bracht daarna twee EP’s uit onder zijn eigen naam. Maar in 2014 sloeg Mulvey in als een bom: het debuutalbum First Mind komt uit en wordt alom bejubeld. Nog niet eerder gehoord? Check dan vooral even ‘Cucurucu’ of ‘Fever To The Form’. Wedden dat het naar meer smaakt?

2. Omdat er dit jaar nog meer nieuwe muziek komt

En als je dan bent warmgedraaid met het debuutalbum, kun je gelijk door… Nick heeft een aantal weken geleden namelijk een nieuwe single – ‘Unconditional’ –  de wereld ingeslingerd. En daarmee de belofte dat er dit jaar een geheel nieuw studioalbum uit gaat komen. Meer Mulvey is meer beter!

3. Omdat Nick een gitaarvirtuoos is en prachtige liedjes maakt.

Nick Mulvey is geen doorsnee-muzikant: hij werd in Cambridge geboren, maar besloot te studeren in Cuba. In het Portico Quartet bespeelde hij de Cubaanse hang – een soort steeldrum. In zijn solo-carrière is echter de gitaar zijn beste vriend. Met een geheel eigen manier van spelen, volleerd getokkel tot het op priegelige af, dwingt hij zijn luisteraars bijna in een soort trance.

4. Omdat er in al zijn liedjes een fijne groove zit.

Die dwingende manier waarop hij zijn gitaar bespeelt, in combinatie met zijn folky stemgeluid, zorgt voor een fijne groove in al zijn liedjes. De ideale soundtrack voor een zonnige festivalmiddag!

5. Omdat het zo lekker in je spoorboekje past

Nick Mulvey geeft op 31 augustus een concert in Paradiso Noord (Tolhuistuin), maar waarom zou je zo lang wachten? Pak je kans en neem een kijkje op Down The Rabbit Hole! Zijn festivalshow in de Fuzzy Lop staat gepland op vrijdag 23 juni om 17.40. En zeg nu zelf: zijn muziek sluit toch perfect aan op de show van Cage The Elephant die je dan net hebt gezien?

Down The Rabbit Hole 2017

Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Het weekender festival vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017 en heeft onder meer Oscar And The Wolf, Fleet Foxes, Moderat, Nicolas Jaar en Soulwax op het affiche staan. Afgelopen jaar is het festival uitgeroepen tot Mooiste Festival van 2016. Ben je nog niet eerder in het konijnenhol gesprongen? Check dan ons festivalrapport van de 2016 editie. Benieuwd naar wat er nu op het programma staat? Check dan onze playlist hieronder:

Neem je geen genoegen met een virtuele platenkast? Luister je liever naar echte cd’s of vinyl? Druk dan op onderstaande knop en neem een kijkje in onze speciale Down The Rabbit Hole platenwinkel!

Naar de Down The Rabbit Hole platenwinkel!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.