Colours of Ostrava 2018 presenteert Nick Mulvey

Nick Mulvey

Colours of Ostrava 2018 heeft een nieuwe naam bekendgemaakt: Nick Mulvey. . Het is pas het tweede festivaloptreden wat bevestigd is voor de Britse singer-songwriter. 

Eerder deze maand maakte Colours of Ostrava ook al de komst van onder andere Seasick Steve en Jessie J bekend. Met Nick Mulvey is een volgende mooie naam aan het affiche toegevoegd. Er zijn nog maar weinig festivalshow van de Brit bekend gemaakt. Hij is ook te zien op het Vida festival in Spanje. In mei treedt de zanger ook drie keer in Nederland op.

Nick Mulvey

Nick Mulvey is een Britse singer-songwriter, die in 2014 doorbrak met zijn debuutalbum First Mind. Voordat de zanger doorbrak als solo-artiest, was hij echter lid van de band Portico Quartet. Met deze band haalde hij in 2008 een nominatie binnen voor de Mercury Music Price. Inmiddels is Nick Mulvey al zeven jaar bezig als singer-songwriter, en niet onverdienstelijk. Zo verscheen in 2017 zijn tweede album Wake Up Now. Vorig jaar was Mulvey al te zien op Down The Rabbit Hole. De vraag is of hij ook dit jaar op Nederlandse festivals te zien is.

Colours of Ostrava 2018

Foto: Matyas Theuer / Colours of Ostrava
2015

Colours of Ostrava 2018 vindt plaats van 18 t/m 21 juli in Kroatië. Het festival bevindt zich in Dolní Vítkovice, wat een oud industrieterrein is. Dankzij deze setting wordt het festival veel geroemd, en won het in 2017 de Festileaks festival award voor mooiste locatie. Toch is het mooie terrein niet de enige reden om te gaan: ook de line-up is ieder jaar zeer sterk.

Colours of Ostrava presenteert ieder jaar meer dan 350 acts, binnen zowel de muziek, theater en film. Zo stonden vorig jaar onder andere Moderat, Imagine Dragons en Alt-J op het podium. Dit jaar weten onder meer Jessie J, Seasick Steve en London Grammar hun weg naar het festival te vinden. Ook Jóhann Jóhannsson stond op de line-up, maar overleed plotseling.

Tickets zijn alleen verkrijgbaar voor het hele weekend, en kosten €105. Wil je ook op de camping verblijven? Dat kost €12. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.