Festivaldirecteur Jan Smeets heeft contact met Rock am Ring, dat laat RTL weten. Het Duitse festival is vanwege een zeer concrete terreurdreiging ontruimt. 

Het hoofd van de beveiliging van Pinkpop en de burgemeester van Landgraaf hebben contact gehad met Rock am Ring. Smeets laat weten dat het vooral om een voorzorgsmaatregel gaat: ‘We zien nog geen reden om zelf nieuwe maatregelen te nemen.’

Pinkpop liet eerder al weten dit jaar extra maatregelen te nemen vanwege de recente terreurdreiging. Zo is boven het terrein een vliegverbod ingesteld en geeft het evenement een miljoen euro van het budget uit aan veiligheidsmaatregelen.

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Inmiddels heeft Pinkpop een statement op de Facebookpagina geplaatst, deze vind je hieronder.