Festivalrapport: Electric Castle 2017 is het ultieme bucketlist-materiaal

1217
Foto: Electric Castle 2017

Komende zomer kun je met ons mee op festivalvakantie naar Electric Castle en Pohoda Festival. Om je alvast een voorproefje te geven van alles dat we samen gaan beleven, zetten we deze festivals de komende tijd daarom extra in de spotlights. Vandaag blikken we terug op de vijfde editie van Electric Castle, in 2017. Want dat jaar – net als alle andere jaren – bood het festival dé ultieme festivalbeleving. Hieronder check je aan de hand van het festivalrapport waarom!

Festileaks was aanwezig en vroeg ruim 100 festivalgangers naar hun mening. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen op tientallen festivals door heel Europa. Wil jij op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook.

Dit was Electric Castle 2017 volgens festivalbezoekers.

Programma: 7,1

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Nee, voor het overweldigende programma hoef je niet bij Electric Castle te zijn, maar wat het festival doet, doet het goed. Het festival boekt namelijk acts op de live-experience. Moderat, deadmau5, NERO, alt-j en Duke Dumont; ze gaven stuk voor stuk prachtige lichtshows weg. Electric Castle is tevens een 24-uurs festival en heeft desondanks de boeiende artiesten over heel de dag weten te verspreiden. Helaas schijnt niet de hele dag de gloeiende maan boven het terrein, maar tijdens de grotere acts op de dag maakt de zon plaats voor een groot lichtspektakel.

Sfeer: 8,2

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Roemenen hebben niet altijd evenveel trek om mee te doen met artiesten. Vragen of de festivalgangers mee willen zingen of dansen, heeft geen zin. Dat bepalen ze zelf wel! Toch is dat allesbehalve storend. De doorsnee Roemeen is hartstikke vriendelijk en behulpzaam. Een stille levensgenieter. Het festival blijkt ook vooral populair bij de lokale bevolking. Zowat heel de omgeving loopt rond op Electric Castle. Van grootouders tot pasgeboren baby’s en van de plaatselijke politie tot de poetsploeg van het dorp; het liep allemaal rond over het terrein. Erg toeristisch is Electric Castle dus niet. Google Translate is je trouwe maatje op het terrein, maar dat heeft absoluut z’n charme. Je bent namelijk niet alleen op een festival. Je bent gewoon lekker op vakantie!

Locatie: 9,0

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Wauw! Electric Castle was een prachtig paradijs. Overdag lag het terrein er al mooi (en schoon) bij. Alle stages, aankleding en randactiviteiten kwamen pas echt tot hun recht in de nacht. Een mens kon zich laten lijden door de lichtjes en een hele nacht zoet zijn. Eén groot avontuur! “Ik kom iedere dag tot nieuwe ontdekkingen. Zo liep ik net ineens op een strand. Hoe dan?!” Het hoofdpodium kon op de meeste waardering rekenen. Door de brede schermen kreeg je een soort 360 graden effect. En man, wat zag dat er mooi uit bij acts als Paul van Dyck, alt-j en Moderat. Electric Castle is zeker één van de mooiste festival die op Europese bodem gevierd worden. Chapeau!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Eten & drinken: 8,5

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

De mannen van Moderat vertelden ons: “Romanian people are really nice, but they make you eat a lot!” Zo heel gek vinden we dat niet. Het eten op Electric Castle doet namelijk niet onder aan de de restaurants in het vlakbij gelegen Cluj. Eten op het Roemeense festival is dus al genieten op zich, maar misschien nog wel mooier: het kost allemaal geen drol. Voor een flinke beefburger (niet zo’n slap geval als in Nederland en België) betaal je ongeveer vijf euro. Datzelfde geldt voor een lekkere pizza, een goed gevulde tortilla of een verrukkelijke pasta. Wilde je iets zoets? Dan had Electric Castle ook genoeg in huis. Van gevulde pannenkoeken tot snoeplolly’s. Wilde je weten waar het beste eten is? Dan kun je heel gemakkelijk de festival-app raadplegen, die tevens ook wel genomineerd mag worden voor de beste app van het jaar. Bier? Dat kostte je twee magere euro’s.

Bereikbaarheid: 7,8

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Electric Castle is prima te bereiken met zowel de auto, als het vliegtuig. Bedenk wel voordat je in de auto stapt, dat je bijna 2000 kilometer moet gaan rijden. Het vliegtuig is dus een betere optie. Een taxi vanuit het vliegveld naar het terrein, kost je slechts tien euro (als het niet minder is). Wil je het allemaal nog makkelijker geregeld hebben? Dan raadpleeg je gewoon Festival.Travel. Tijdens het festival een dagje naar Cluj? Ook dat kan zonder problemen met de pendelbus van het festival.

Overnachten: 9,0

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Van overnachten op een Oost-Europees festival krijgen we in eerste instantie geen hoge verwachtingen, maar op Electric Castle is het prima overleven. “Geen rijen bij de douches, een goedkope Lidl en je kan zelfs je eigen kleren wassen. Dit hoef je op Pinkpop dus echt niet te verwachten”, vertelde een Nederlandse bezoeker ons. De goedkope supermarkt met de daarnaast gelegen barbecue-plaats waren wel het grootste pluspunt van de camping. Alles was binnen handbereik. Ging je met het vliegtuig? Dan kon je voor een spotprijsje een vooropgezette tent of zelfs een mini-bungalow huren.

Twee dikke negens. Dan hoor je als festival zijnde op menig bucketlist te staan. Dat waren ook de vele bezoekers met ons eens. Een geslaagde vijfde editie van Electric Castle dus. Vandaar ook dat letterlijk iedereen die we spraken, het festival volgend jaar weer zal overwegen. Chapeau!

 

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festivalvakantie 2022

Wil jij ook graag festivals ontdekken in het buitenland, maar is het moeilijk om je vrienden te overtuigen om dat eind te reizen? Met dat probleem rekenen we nu af. Festileaks organiseert in juli 2022 een ‘festivalvakantie’: een groepsreis voor festivalfanaten van 6 tot en met 19 juli, per bus. De reis voert naar twee bucketlistfestivals: Pohoda (Slowakije) en Electric Castle (Roemenië), met een tussenstop in Boedapest. Dat betekent dat in ieder geval Nick Cave, Gorillaz, Twenty One Pilots, The Libertines, Metronomy, Deftones en Wolf Alice al op de muzikale gastenlijst staan. En jij kan er ook bij zijn!

Compleet verzorgde trip

Vanaf het moment dat je de Festileaks-bus in Utrecht instapt, regelen wij de trip helemaal voor je. Dit doen we samen met onze partner Festival Travel, die al jarenlange ervaring heeft met (festival)reizen. Samen zorgen we dat je veilig op de festivals belandt en daar een plek hebt om je (eigen) tentje op te zetten, uiteraard tussen je mede-reizigers a.k.a. nieuwe beste vrienden in spe. Ook doen we ons best om een aantal extra’s te fiksen op de festivals voor jullie als ultieme festivalfans.

In Boedapest regelen wij een slaapplek en een programma met toffe activiteiten, maar natuurlijk mag je ook op eigen houtje de stad verkennen. Dit geldt uiteraard voor de hele trip: haak aan bij de groep waar je wil, maar doe ook zeker lekker je eigen ding. Je kunt je daarom gerust alleen opgeven, maar ook met een groep kaarten kopen. Gezellig wordt het sowieso.

Tickets zijn vanaf nú te reserveren via de Festivalvakantie-pagina. Hier vind je ook extra informatie. De officiële kaartverkoop start op 1 november 2021, maar wie zich nu al registreert krijgt voorrang én 25 euro korting op het ticket. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op onze speciale Festivalvakantie-pagina.

Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.