Vertaalopdracht: doorbreek jij de taalbarrière op Electric Castle?

Electric Castle 2018
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Festileagues houdt het festivalgevoel levend! De hele zomer lang kun je bij Festileaks samen met je team de vetste festivalopdrachten spelen in een meeslepende race om die felbegeerde hoofdprijs: een passe-partout voor alle 18 aangesloten festivals in 2021. We geven je graag een voorproefje door middel van onderstaande opdracht. Weet jij het antwoord? Meld je aan voor Festileagues en stuur je antwoorden in.

Goedkoop bier, goede muziek, vette lichtshows en een kasteel: het Roemeense Electric Castle heeft het allemaal. Zo gezellig als je bent, spreek jij tussen de shows door Jan en alleman aan. Praatje maken hier, peukie bietsen daar, en af en toe een pittige discussie. Op een festival biedt de muziek natuurlijk de beste gesprekstof voor deze spontane gesprekjes. Welke vette shows heb jij al gezien? Waar kijk je nog naar uit? Heb jij dat nieuwe album al geluisterd? Allemaal leuk en aardig, maar met een Roemeen gaat dat toch wat lastiger.

Herken de lyrics

Op een gegeven moment raak je in gesprek met een enthousiaste Roemeen die direct begint over zijn favoriete lyrics van de artiesten die op de poster van 2020 stonden. Om elkaar te begrijpen worden de songteksten meerdere malen door Google Translate gehaald. Kun jij nog achterhalen over welke lyrics je nieuwe Roemeense vriend het heeft? Voor elke juiste combinatie van artiest + songtitel mag je een extra punt optekenen voor jouw team.

  1. “En ik rende weg zou ik ooit van de wereld weglopen? Niemand weet het, niemand weet het”
  2. “Ik wou dat we terug konden gaan naar de goede oude tijd toen mijn moeder zong om ons naar bed te brengen, maar nu zijn we gestrest”
  3. “Omdat het te koud is voor jou hier en nu dus laat me houden wie trui met beide handen”
  4. “Bij de poort is een berg te zien ontmoet haar steeds meer en mijn wens is om donkere uniformen te dragen maar ik zie je niet elke dag veel”
  5. “Een vriend heeft een vriend nodig, vriendschap met betere planten moedermelkvriend en al het andere, vriend in leer”
  6. “De wereld de tijd is gekomen de wereld de tijd is gekomen de wereld de tijd is gekomen hou je mond!”
  7. “Volg me met een reden en neuk haar ‘s nachts vang me, ik ren weg van de lichten”
  8. “Ik heb honderden geluiden op een jonge telefoon waar is Ali met drugs?”
  9. “Ik vind hem leuk zoals hij hij is mijn echtgenoot hey hallo hij is mijn type het is zo schattig”
  10. “Ik kan niet wachten om weer in je armen te zijn ik kan niet wachten, ja, ja, graag”

Vond je dit een toffe opdracht en weet jij het antwoord? Speel dan mee met Festileagues en maak kans op te gekke prijzen! Heb je al een account? Bekijk dan deze opdracht in de spelomgeving.