Dit zijn volgens jullie de 5 hotspots van Zwarte Cross 2017!

1561
Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Donderdag 13 juli, dag één van Zwarte Cross 2017. Kunnen jullie de uitlaatgassen al ruiken, de muziek al horen en het bier al proeven? Deze week vroegen we waar jullie dit weekend te vinden zijn in een FestiTinder. Dit zijn de vijf hotspots waar jullie dit weekend zeker te vinden zijn.

Zwarte Cross gaat om zoveel meer dan enkel muziek. Dit Achterhoekse spektakel gaat om ronkende motoren, gekke theateracts, ultiem relaxen en heerlijk eten en drinken. Zwarte Cross heeft dan ook een breed programma en er zit voor iedereen wel iets leuks bij. Op welke plekken gaan jullie genieten van al dat moois? Dat hebben we hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

5. Roadhouse (49%)

Bron: Zwarte Cross website

De top 5 wordt ingeluid door Roadhouse: bijna de helft van alle stemmers geeft aan dit weekend in deze ‘schuur’ te vinden te zijn. Roadhouse is een ultieme bikerbar past dus perfect bij Zwarte Cross. Laat het bier vloeien, het zweet van je afspatten en de akkoorden om je oren vliegen. Ga tot het gaatje en voel de vrijheid in deze schuur in the middle of nowhere.

4. Kampvuur (49%)
Bron: Zwarte Cross website

Het kampvuur bevindt zich in het Walhalla, het exclusieve terrein voor camping-feestbeesten. Voor de campinggasten is dit een plekje om lekker op te warmen. Vanaf middernacht kun je hier aanschuiven voor het ultieme campinggevoel. Je kunt je gitaar thuislaten, want voor muziek wordt gezorgd. De diverse bandjes zullen je tot in de late uurtjes vermaken.

3. Megatent (49%)
Bron: Zwarte Cross website

De naam spreekt al voor zich, maar in de Megatent worden de megafeestjes gehouden. De muziek is er megahard, er wordt megalekker gedanst en megahoog gesprongen. Onder andere Kraantje Pappie en De Kraaien laten hier hun gezichten zien. Dat belooft dus een mooi feestje te worden.

2. Rock ’n Roll Circus (50%)

Bron: Zwarte Cross website

Midden in het Walhalla bevindt zich naast het kampvuur ook het Rock ‘n Roll Circus. Hier komen de echte helden samen, die tot in de vroege uurtjes lekker doorgaan. “We gaan nog niet naar bed, nog lange niet, nog lange niet…”

1. Hoofdpodium (62%)
Bron: Zwarte Cross website

Het is eigenlijk geen grote verrassing dat het hoofdpodium op #1 staat. Wie heeft er nou geen zin in Racoon, Wolfmother of the Golden Earring? Op het veld voor het hoofdpodium zullen zich ongeveer 40.000 mensen verzamelen om de diverse acts te bewonderen. Dat garandeert een hoop gezelligheid. Bovendien is dit het beste plekje om het vuurwerk te bekijken.

Top 10

Wat?! Geen motoren in het rijtje hierboven? Gelukkig staan ze wel in jullie top-10. De stuntshow heeft toch een mooi plekje veroverd op nummer 8. Komend weekend zijn jullie ook nog wel in voor een dansje op de dansvloer en de beste covers in de undercovertent. Tenslotte pakken jullie natuurlijk ook graag een goudgele rakker in De Kroegenstraat.

  1. Hoofdpodium
  2. Rock ‘n Roll Circus
  3. Megatent
  4. Kampvuur
  5. Roadhouse
  6. Dansvloer
  7. Reggaeweide
  8. Stuntshows
  9. Undercovertent
  10. De Kroegenstraat

Zwarte Cross 2017

Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Ook dit jaar brullen de motoren en speakers van Nederlands “meest sfeervolle festival“, en wel van 13 tot en met 16 juli.  Het programma van Zwarte Cross is erg gevarieerd en bestaat – naast de befaamde motorcross, stunts en humor – uit muzikaal en theatraal genot. Het affiche kent talloze namen uit verscheidene stijlen en windrichtingen om de ruim 200.000 bezoekers van Zwarte Cross een spektakel te garanderen. De grote namen van deze editie zijn onder meer Wolfmother, Racoon en Golden Earring. De volledige line-up vind je hier. De kaartverkoop gaat hard: alleen voor de vrijdag zijn nog tickets te koop voor € 30,- per stuk.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over dit mooie festival? Check dan ook onze programmapagina van het festival. Zoek je naar de ultieme voorbereiding? Abonneer je dan op onze Spotify-afspeellijst!

Kakelvers op de rubriekenredactie van Festileaks met een passie voor schrijven en vormgeven. Afgestudeerd in Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN in Arnhem en blijven plakken in dit mooie stadje. Houdt van reizen en is altijd opzoek naar nieuwe dingen om te leren (momenteel is dat Spaans).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.