Advertisement

Sziget 2018 kondigt festivaldata en veranderingen aan

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

De organisatie van Sziget deelt de data voor de editie in 2018. Het zevendaagse festival zal aankomend jaar plaatsvinden van 8 tot 15 augustus. Tevens geeft Tamás Kádár, CEO van het Cultural Management, te kennen dat het festival ‘vitale veranderingen’ zal ondergaan.

De veranderingen worden komend jaar al doorgevoerd. De organisatie hoopt hiermee de eigenzinnigheid van het grootse festival te behouden. Wat de veranderingen precies inhouden blijft vooralsnog gissen. Wel gaf Kádár aan dat er voor de minder-bezochte jubileumeditie van dit jaar sprake was van een ‘unlucky line-up’.

Toch was het Hongaarse festival één groot feest met meer dan 450.000 bezoekers vanuit honderden landen, twee uitverkochte festivaldagen en talloze internationale namen. Voor één bezoekster uit Transylvanië was het dit jaar extra feest: zij bleek de achtmiljoenste bezoeker van het festival te zijn, waarna zij door Sziget-oprichter Károly Gerendai een ‘forever pass’ in de hand kreeg gedrukt.

Benieuwd naar de hoogtepunten van deze editie? Check dan vooral ons festivalrapport!

Sziget 2018

Sziget
Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Het zevendaagse Hongaarse festival vindt in 2018 plaats van 8 tot 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. De organisatie van de 26e editie wordt overgenomen door Tamás Kádár. Hij belooft komende editie met veel veranderingen te komen.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen