5 redenen waarom iedereen Daft Punk wil zien in 2018

Daft Punk 2013

Er zijn van die geruchten waarvan je elk jaar weer hoopt dat ze waar zijn. Daft Punk is daar het perfecte voorbeeld van. Er lijkt geen jaar voorbij te gaan zonder dat er gehint wordt naar een (festival)tour van het gemaskerde Franse duo. Misschien dat het in 2018 dan eindelijk raak is. Wij hopen in ieder geval van wel, want dit zijn 5 redenen waarom iedereen Daft Punk wil zien in 2018.

1. We hebben ondertussen wel lang genoeg gewacht

De laatste tour van Daft Punk is alweer 10 jaar geleden. 10 jaar! En het is niet zo dat ze al die tijd stil hebben gezeten. Zo kwam in 2013 nog het album Random Acces Memory uit wat veel lof mocht ontvangen van critici. Elk jaar lijken er weer aanwijzingen te zijn dat ze op tournee gaan, maar elk jaar blijven we teleurgesteld achter. Wij vinden dat ons geduld nu wel genoeg op de proef is gesteld en dat Daft Punk gewoon weer op tournee moet!

2. Ze hebben een oeuvre om U tegen te zeggen

Al sinds de jaren ’90 weten de Franse dance-legendes hit na hit te scoren. ‘Robot Rock’, ‘Lose Yourself To Dance’, ‘One More Time’, ‘Get Lucky’, de lijst lijkt eindeloos. Iedereen is wel eens helemaal uit z’n plaat gegaan op een nummer van Daft Punk. Of dat nu tijdens een avond stappen was of tijdens je eerste schoolfeest. Hun grandioze dancehits zijn wereldwijd bekend, maar zijn slechts zelden live ten gehore gebracht. Het is dus de hoogste tijd dat daar verandering in komt!

3. Ze mixen al hun nummers live

Alsof die nummers op zichzelf nog niet vet genoeg zijn, weet Daft Punk live altijd een extra dimensie aan hun hits toe te voegen. De heren mixen namelijk al hun nummers ook nog een live kris-kras door elkaar heen. Zo kan de intro van ‘Robot Rock’ opeens omslaan in een remix van ‘Oh Yeah’. Of blijkt ‘One More Time’ gewoon nog beter te klinken als het in de mix gegooid wordt met ‘Aerodynamic’. Met zo veel hits en twee perfect op elkaar afgestemde mix-meesters zijn de mogelijkheden eindeloos. Sample-party!

4. Al de hints!

Of Daft Punk ons zelf zit te teasen of dat er externe krachten in het spel zijn, laten we even in het midden, maar de grap is er vanaf. Jaar na jaar zweven allerlei theorieën en halve bewijzen rond op het internet dat Daft Punk een tour aan het plannen is. De een is nog overtuigender dan de andere. Zo zouden er vorig jaar tourdata gelekt zijn en hint dit jaar de baas van Primavera Sound Festival naar een Daft Punk-tour. Daarnaast vonden hun enige twee tours plaats in 1997 en 2007, 2017 zou dus een logisch jaar zijn voor een vervolg. Helaas bleef het ook dit jaar weer akelig stil.

5. De ervaring
Daft Punk hersenspoelt de wereld in 2007 met hun buitenaardse lichtshow – Foto via Flickr: Morgan Sherwood

Stel nou dat Daft Punk in 2018 toch op tour gaat, dan MOET je daar natuurlijk bij zijn. We hebben nu zo lang moeten wachten dat het bijna wel legendarisch moet worden. Plus, je hoort dan bij het elite-clubje van mensen dat Daft Punk live heeft gezien! Als dat geen gaaf verhaal is om te vertellen aan je kleinkinderen, dan weten wij het ook niet meer!

Hoezo Daft Punk in 2018 wel gaat komen

Er zijn dus genoeg redenen waarom iedereen Daft Punk in 2018 live wil meemaken, maar hoe reëel is dat? Zoals eerder genoemd geeft de festivaldirecteur van Primavera Sound aan dat die kans er echt wel is. Volgens hem heeft het dj-duo namelijk aangegeven iets nieuws en verrassends te gaan doen met hun volgende tournee. Betekent dit dat die tournee al dichtbij is? Daarnaast verscheen vorig jaar opeens een video online die van Daft Punk afkomstig leek te zijn. In de beschrijving was een hele lijst met codes te lezen. Volgens een Reddit-gebruiker zouden dit coördinaten zijn die duiden op de locaties van een aanstaande tournee. Helaas kregen we – op een vermeend optreden op Burning Man na – in 2017 geen Daft Punk-tournee. Met al deze aanwijzingen wachten we echter gespannen af op een aankondiging dat Daft Punk in 2018 weer op de planken zal staan.