Het ziet er naar uit dat Pearl Jam op tournee gaat in 2018

Pearl Jam
Foto: Danny Clinch

De community manager van Mad Cool Festival deed dit weekend een uitspraak waar we allemaal gelukkig van worden. Hij stelt dat Pearl Jam op tournee gaat in 2018. 

De community manager van het Spaanse festival praat graag mee op een groot Spaans festivalforum. Een forumlid stelde de volgende vraag:

“Pearl Jam heeft afgelopen jaren niet door Europa getourd door de vele aanslagen – in onder andere Parijs, Berlijn en Nice. De situatie is sindsdien niet echt verbeterd. Moeten we aannemen dat ze Europa weer links laten liggen in 2018?”

De manager antwoordt: “Het ziet er naar uit dat er wel degelijk een tour komt in 2018.” Verderop in de thread geeft hij aan dat hij er niet zeker van is of de band Spanje aan zal doen, maar verwacht in ieder geval een tour door West-Europa.

Een Pearl Jam fanaat, die in het verleden vaak inside info bleek te hebben, voorspelde vorige week ook al een terugkeer aan ons continent.

Pearl Jam

Sinds de laatste Europese tour in 2014 verlangt menig festival alweer naar de komst van Pearl Jam. Eddie Vedder en collega’s brachten drie jaar geleden voor het laatst een bezoek aan Europa, waarbij zij onder meer als headliner op Rock Werchter stonden en ook twee keer in de Ziggo Dome speelden. Vorig jaar bevestigde Jan Smeets dat de band in 2017 op Pinkpop zou staan, wat achteraf een hoop ophef veroorzaakte. De band bleek immers niet naar Europa te willen komen zolang er terreurdreiging heerst. Of Eddie Vedder en collega’s zich nu bedacht hebben, merken we ongetwijfeld in de komende weken.

Mad Cool Festival 2018

Mad Cool Festival wordt komend jaar gehouden van 12 t/m 14 juli in Madrid, Spanje. Eén week na Rock Werchter dus. Onder meer Foo FightersGreen Day en Kings of Leon stonden in 2017 op de Spaanse festivalposter. Meer informatie is te vinden op de website van het festival. Het festivalrapport van Mad Cool 2017 lees je hier terug.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen