Paolo Nutini speelt nieuw nummer tijdens optreden voor goed doel

Paolo Nutini
Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Paolo Nutini was dit weekend terug in zijn thuisbasis Paisley voor een optreden. Tijdens de zeer intieme show voor Syrische vluchtelingen speelde de singer-songwriter ook een nieuw nummer.

Het nieuwe nummer van Paolo Nutini heet volgens setlist.fm ‘Wild Mountain Thyme’ en NME omschrijft het als een Nick Drake-achtige ballad. Van de 50.000 fans die bij de show wilden zijn, kregen slechts 550 fans een kaartje in handen. De gelukkigen met een ticket werden ook getrakteerd op covers van ‘Nature Boy’ van Nat King Cole en Kanye Wests ‘All Falls Down’. In totaal duurde het optreden van de Schot maar liefst drie uur.

Of het nieuwe nummer hint naar nog meer nieuw werk Paolo Nutini is de vraag. Ook over (festival)optredens is nog niet veel duidelijk. In 2015 was de Italiaans-Schotse zanger voor het laatst in Nederland en België te bewonderen. Afgelopen jaar stond de singer-songwriter nog wel op Zermatt Unplugged.

Paolo Nutini

Paolo Nutini is een Schotse zanger met Italiaanse roots. Hij brak in 2007 door met ‘Jenny don’t be Hasty’ en ‘New Shoes’ van zijn debuutalbum These Streets. Inmiddels staat de songwriter op drie albums. Nutini stond in 2015 voor het laatst op het festivalpodium in Nederland en België. Toen speelde Nutini nog op Lowlands en Pukkelpop. Een jaar eerder deed hij Pinkpop en Rock Werchter aan. Tijd voor een terugkeer naar Nederland en België dan maar?