Father John Misty naar Bergenfest 2018

Een nieuwe naam voor Bergenfest 2018. De organisatie van het Noorse festival bevestigt de komst van Father John Misty.

Father John Misty wordt toegevoegd aan een line-up met onder meer Queens of the Stone Age en Nick Cave & The Bad Seeds. De Amerikaanse zanger staat op donderdag 14 juni op de planken in het pittoreske Bergen. Dat is slechts enkele dagen na Best Kept Secret en net vóór Pinkpop. Bezoekt Father John Misty na Down The Rabbit Hole afgelopen jaar opnieuw een Nederlands festival in 2018? Die kans is zeker aanwezig!

Father John Misty

Josh Tillman – beter bekend als J. Tillman of Father John Misty – is een Amerikaans multitalent. Tillman kan zowel met drums, gitaar en zijn eigen stem goed uit de voeten. Sinds 2004 brengt de beste man als J. Tillman diverse soloalbums uit, maar is hij zeker niet te beroerd om zich ook naast andere artiesten te voegen. Zo was Tillman van 2008 tot 2012 drummer van Fleet Foxes.

Na zijn carrièrre bij Fleet Foxes gaat de Amerikaan alleen verder onder de naam Father John Misty. Sindsdien heeft hij drie albums afgeleverd, waarvan Pure Comedy (2017) de meest recente plaat is. Ter ere van dit album toert de Amerikaan in 2017 en 2018 over de wereld. In de tussentijd is Father John Misty ook alweer bezig met een nieuwe plaat die ergens volgend jaar moet verschijnen.

Bergenfest 2018

Bergenfest vindt plaats van 12 tot en met 16 juni in de Noorse stad Bergen. Met de aankondiging van Queens of the Stone Age heeft het festival al een mooie headliner binnen. De ticketverkoop is inmiddels al in volle gang. Voor vier dagen feestplezier betaal je een kleine € 240,- (excl. servicekosten). De prijzen voor een dagticket beginnen vanaf € 80,- (excl. servicekosten). Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.