Advertisement

Festileaks zat te denken wat de Sint ons zou kunnen schenken…

Sinterklaas

De Sint is weer in het land en wat doet men dan? Juist, bedelen bij die goedheiligman! Als er iemand is die onze wensen kan vervullen en ons van vette headliners kan laten smullen, dan is het de pietenbaas, die wijze, lieve Nicolaas. Wat volgt is een korte rede, zie het als verzoek of bede: Alstublieft, trakteer ons komende zomer op iets unieks, dan zijn wij tevreden hier bij Festileaks!

Beste Sint,

Een kinderhand is gauw gevuld, dat weet u als geen ander. Daarom hebben wij een kleine wens namens de festivalvierende Nederlander. We hebben slechts een klein verlangen en zijn heus geen bemoeials; het enige wat wij vragen is fatsoenlijke muziek op de vaderlandse festivals.

Wij eisen geen materie, dat kan ons niet veel schelen. De enige echte hysterie, die voelt men als een band begint te spelen. Knallende beats die door ons lijf heen gieren, of vette gitaarrifs die exploderen als mortieren. Het is een gevoel, niet te beschrijven, het zijn herinneringen die ons voor altijd bij gaan blijven.

Uw vraag is wellicht: ‘Wie moet het worden? Uit welk genre en van welke orde?’ Het hoeft niet extravagant of buitenaards, wij zijn al snel tevree. Wij zijn coulant, geen lafaards en denken daarom graag met u mee:

Met Arctic Monkeys maakt u ons bijvoorbeeld blij, met deze headliner liggen wij voor de kaartjes in de rij. ‘R U Mine?’ of ‘Do I Wanna Know?’, wij zouden een moord doen voor zo’n spektakelshow.

Wat dacht u dan van Muse? Dat valt zeker in de smaak, net als bij de Foo’s: ook dat was in één klap raak.

Ook Pearl Jam vinden we hartstikke top, het liefst zien we ze terug op het hoofdpodium van ons geliefde Pinkpop. Jan Smeets had ze vorig jaar al aan ons beloofd, maar toen werden we, zoals u weet, van dat optreden bruut beroofd.

U ziet het beste Sint, ingewikkeld hoeft het niet te zijn; we doen zelfs al wat water bij de wijn. Geen Daft Punk of the Police, dat is iets voor volgend jaar, ons verzoek is wat ons betreft echt wel haalbaar.

Hopelijk raken we hiermee een gevoelige snaar, en verhoort u ons gebed. Dan beloven wij u vast op de weide daar een pilsje aan ’t buffet.

Liefs,
Festileaks

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy