Advertisement

Festivalconcert van deze week: Stone Sour op Rock Am Ring 2013

Stone Sour

Het geruchtenseizoen is in volle gang. Hier en daar duiken zelfgemaakte festivalposters van enthousiaste festivalgangers op. Een veel voorkomende naam op deze posters is Stone Sour. Maar voordat we vooruit kijken is het hoog tijd om eens terug te gaan in de tijd. Om precies te zijn naar 8 juni 2013. Op die dag gaf Stone Sour een denderend concert op Rock Am Ring.

De Amerikaanse metalband Stone Sour is momenteel druk bezig met een tour waarin ze langs zowel Amerikaanse als Europese steden gaan. Tussen al die steden staat ook Eindhoven. De band zal hier in november een show weggeven in het Klokgebouw. Ook heeft het Duitse Rock Am Ring de band weten te strikken. Veel festivalgangers hopen dat hier nog een hele lading festivals aan toegevoegd gaan worden. Dit verklaart ook waarom we bij poster spotting op veel posters – waaronder die van Rock Werchter 2018 – de naam Stone Sour zien staan.

Wachten op bevestigingen van festivals duurt altijd lang en het wachten op de daadwerkelijke shows nog ietsje langer. Maar niet getreurd, wij van Festileaks helpen je door deze zware tijd. Jij kan namelijk in de tussentijd genieten van het festivalconcert van het laatste optreden van Stone Sour op Rock Am Ring in 2013.

Stone Sour

Stone Sour

Stone Sour is een Amerikaanse metalband opgericht in het jaar 1992. De nummers van de band vallen binnen de genres alternatieve rock, alternatieve metal en hardrock. Zanger Corey Taylor, ook wel bekend als zanger van Slipknot, weet met zijn krachtige stem elk optreden van een goede dosis energie te voorzien. Naast ruige nummers als ‘Absolute Zero’ worden shows ook afgewisseld met rustigere nummers als ‘Through Glass’. Een optreden kan dan ook goed vergeleken worden met een emotionele achtbaan.

Momenteel is de groep nog volop bezig met een Amerikaanse tour ter ere van hun nieuwe album Hydrograd. Daarna wordt de oversteek naar Europa gemaakt om hier meerdere shows weg te geven. Het Duitse festival Rock Am Ring wist de band al te strikken voor de editie van 2018. De kans is groot dat meer festivals zullen volgen.