Fleetwood Mac op tournee in 2018

4667

Wil jij meezingen met klassiekers als ‘Dont Stop’ en ‘Go Your Own Way’? Dan hebben wij goed nieuws! Volgens de Britse muziekwebsite NME gaat Fleetwood Mac in 2018 op wereldwijde tournee.

‘The tour is around June. It wil be global’ laat zangeres Christine McVie weten. Net op tijd dus voor het Europese festivalseizoen. Eerder dit jaar was Fleetwood Mac headliner van de grote Classic East en Classic West festivals in Amerika. De band is dus niet vies van een mooie festivalweide. In 2015 was Fleetwood Mac voor het laatst op een Europees festival te zien, namelijk het Britse Isle of Wight. Of de band komend jaar terugkeert naar de Europese festivals wordt de komende tijd duidelijk.

Fleetwood Mac

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakt dan voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende bandsamenstellingen veranderd deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album ‘Rumours’ uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt! Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band. In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’ tour. Uniek, want de bezetting is voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de ‘Rumours’ periode.

Nieuwsredacteur | Liefhebber van concerten en festivals | Verzamelaar van vinyl | Staat vooraan bij onder andere Pearl Jam, Muse, Foo Fighters en Editors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.