Gorillaz week voor Pinkpop 2018 in Dublin

Gorillaz

Gorillaz voegt Dublin toe aan hun tourkalender voor aankomende zomer. Op zaterdag 9 juni is de groep te bewonderen in Malahide Castle. Het optreden valt in het weekend van Best Kept Secret en één week voor Pinkpop.

De Ierse fanbase heeft lang gewacht, maar heeft nu iets om naar uit te kijken. Vandaag maakte Gorillaz bekend dat de band tijdens haar tour ook Malahide Castle in Dublin op hun grondvesten zal doen trillen. De openluchtshow staat gepland op zaterdag 9 juni 2018. Tickets voor de show in Malahide Castle gaan donderdag 9 november om 9 uur (Ierse tijd) in de verkoop op Ticketmaster.com.

Vind je Ierland net iets te ver? Vooralsnog is er geen optreden in de Benelux bekendgemaakt, maar met deze openluchtshow zet de band wel een datum op de agenda die erg dicht bij de Best Kept Secret en Pinkpop data valt. Het Poolse festival Open’er heeft ze al gestrikt, net als Rock am Ring in Duitsland. Maken ze deel uit van een van de affiches van aankomend festivalseizoen in Nederland?

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als Feel Good Inc. en Clint Eastwood wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte ‘Humanz’. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen. Onlangs ontstond er het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour.

Wil jij meespeculeren over de festivalaffiches waarop Gorillaz misschien wel staat te prijken? Kijk dan snel op ons Festileaks forum!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen