MGMT en meer naar Mad Cool Festival 2018

1033
Mad Cool 2017
Foto: Jos Willemsen / Festileaks

Het regende deze week nieuwe namen voor Mad Cool Festival 2018. Vandaag was het de beurt aan MGMT. We hebben alle aankondigingen van afgelopen week op een rijtje gezet.

De geboortegolf van festivalacts begon dinsdag met de aankondiging van Queens of the Stone Age, waarna de bevestigingen van Future Islands en Real Estate volgden. Vandaag staat de Amerikaanse electropopgroep MGMT in de schijnwerpers. Voor MGMT is dit de eerste festivalaankondiging voor 2018.

Mad Cool Festival is trouwens nog niet klaar met namen strooien. De organisatie heeft aangegeven dat fans de aankomende weken nog vele nieuwe acts mogen verwachten. Natuurlijk houden wij het nieuws scherp voor je in de gaten. Stay tuned.

MGMT

De Amerikaanse electropopgroep MGMT zag in 2002 voor het eerst het licht. De band wordt gevormd door Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser. Live wordt de bezetting echter opgeschaald tot een zes man sterk collectief. MGMT gooide met hun debuutalbum Oracular Spectacular direct hoge ogen; op dit album stonden onder meer wereldhits als ‘Kids’, ‘Time To Pretend’ en ‘Electric Feel’.

De laatste jaren is het echter behoorlijk stil geweest rondom de band. Afgelopen zomer kwamen de heren ineens met het heuglijke nieuws dat een nieuwe plaat – genaamd Little Dark Age – af is. Een paar weken geleden verscheen de eerste single, ‘Little Dark Age’. Het hele album moet in 2018 verschijnen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Met een nieuw album op komst en de eerste festivalbevestiging op zak is MGMT een serieuze kandidaat voor de Europese festivalzomer. Waar gaan we de band nog meer zien?

Mad Cool Festival 2018

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Festivaltickets gaan binnenkort in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.