Mad Cool 2022 hint sterk naar komst Bruce Springsteen

6171
Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Het begint er steeds meer op te lijken dat het Spaanse Mad Cool 2022 opnieuw een headliner toe gaat voegen. Het festival belooft al een waar headline walhalla te zijn in 2022. Met een reeks vrij heldere hints lijkt de bevestiging van de komst van Bruce Springsteen naar Madrid een kwestie van tijd te zijn.

Op de website van het Spaanse festival is een mail template te vinden die de naam ‘Email to your boss’ kent. Het is algemeen bekend dat ‘The Boss’ de bijnaam van Springsteen is. Daarmee zijn de hints echter nog niet uit de lucht. In de reeks brieven die volgen wanneer je door het template scrollt lijken er meerdere verwijzingen te zijn naar de komst van Bruce Springsteen. Zo kent een van de brieven een aanhef met ‘Joseph’ (de derde naam van de Amerikaanse zanger). Ook zou het hele template kunnen slaan op de titel van zijn laatste album Letter to You. De nieuwe tournee van The Boss zou ook onder die noemer van start gaan.

De geruchten over een tournee van Bruce spelen al een langere tijd. Bij deze geruchten leek de tournee in juni en juli halt te houden in Europa. Dat zou perfect passen voor Mad Cool en brengt ook de geruchten voor een show in de Benelux op gang. De zanger uit New Jersey speelde in 2016 nog op het Malieveld in Den Haag en tijdens TW Classic in Werchter.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce-Springsteen-Danny-Clinch
Photo credit: Danny Clinch

Bruce “The Boss” Springsteen is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Met hits als ‘Born In The USA’, ‘Dancing In The Dark’ en ‘Born To Run’ is hij niet meer weg te denken uit de muziekscene. Tijdens zijn carrière heeft Springsteen meerdere bands samengesteld, maar de E Street Band is inmiddels al bijna 50 jaar bij elkaar. Sinds 1972 treedt de begeleidingsband samen met Springsteen op. In het verleden heeft de band ook met andere artiesten op het podium gestaan, onder wie Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed, David Bowie, Stevie Nicks, Lady Gaga, Sting en Aretha Franklin. Springsteen is een graag geziene gast in Nederland, waar hij al tientallen keren optrad. Hieronder vallen ook twee legendarische shows op Pinkpop.

Mad Cool 2022

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

In 2020 stond het vijfjarig jubileum van Mad Cool op de planning. Door het coronavirus is dat met een jaar uitgesteld. Voor deze jubileumeditie stonden onder meer Taylor Swift, Billie Eilish en Twenty One Pilots op de planning. In 2022 keert laatstgenoemde terug en staat samen met onder meer Metallica, Muse, Kings of Leon en Imagine Dragons op het affiche. Ook krijgt het festival deze editie een extra dag met de zondag aan het festival vastgeplakt.

  • Locatie: Madrid, Spanje
  • Datum: 6-10 juli 2022
  • Tickets: €185 voor een ticket voor het weekend.
  • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.