Poster Spotting: fan maakt realistische Graspop-affiche

Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Graspop 2018!

Soms vliegen de in elkaar geknutselde festivalposters ons om de oren, aan ons om de meest opvallende exemplaren er tussenuit te pikken. Een fan postte onderstaande poster deze week op de Facebookpagina van metalfan.nl. Maar hoe realistisch is deze line-up precies?

Headliners

Black Sabbath Ozzy Osbourne
Foto: Rudy de Doncker

Menig metal-liefhebber zal zijn vingers al aflikken bij het zien van deze drie headliners. Wat zou er kunnen kloppen van de gouden combinatie Iron Maiden, Avenged Sevenfold en Ozzy Osbourne?

Ozzy Osbourne is vorige week bevestigd door de Graspop-organisatie, dus die kunnen we inmiddels al afvinken. Alleen had deze postermaker zijn zinnen niet gezet op Guns ‘N Roses die vandaag zijn aangekondigd. Dat betekent dat er in 2018 een extra festivaldag is toegevoegd! Daarnaast zou Avenged Sevenfold ook goed kunnen kloppen door hun bevestiging bij Download 2018 en andere optredens op Europese festivals in juni. Voor Iron Maiden zijn helaas nog geen festivalshows bevestigd, maar festivalorakel Zégut geeft aan dat zij komende zomer op Hellfest te vinden zouden zijn. Over het algemeen is dit een betrouwbare bron, dus als Iron Maiden daadwerkelijk deze zomer al in Frankrijk is, waarom zouden ze dan België overslaan?

Geloofwaardigheid

De geloofwaardigheid van de headliners is dus eigenlijk prima in orde. Ook de subliners komen niet zomaar uit de lucht vallen. Zo staat Stone Sour al op Rock Am Ring en is ook Marilyn Manson al bevestigd voor een aantal Download-festivals en Rock Am Ring/Rock Im Park. Ten slotte staan Kreator en Parkway Drive begin juni al op Fortarock 2018.

Toch blijven we ook nog zitten met wat vraagtekens. Een opvallende naam op deze poster Dio Returns. Deze hologramshow rond de overleden metallegende Ronnie James Dio trekt in december langs de Europese zalen. De kans deze act langs Graspop trekt is niet zo groot, na de Europese leg tourt het spektakel zeer waarschijnlijk nog door Oceanië en Noord- en Zuid-Amerika. Als we vervolgens de wat kleinere regeltjes tegen het licht houden, zien we dat bijvoorbeeld Trivium nog niet hebben aangekondigd op tour te gaan. Zij hebben vorig jaar uitgebreid de Europese festivals aangedaan, dus de kans op een nieuwe festivaltour is niet heel groot.

Wat betreft de kleinere namen is er veel nog niet bekend. Wel vinden we Madball al op Reload 2018 en speelt Dragon Force in augustus op het Portugese Vagos Metal Fest. Maar of deze bands van 21-24 juni ook in het Belgische Dessel te vinden zijn? Het blijft voorlopig gissen.

We verwachten dat zeker een deel van opgetekende namen Graspop 2018 op een optreden trakteert. De anonieme posterontwerper heeft wat ons betreft een aardige poging gewaagd. In hoeverre zijn inschatting (of hoop) realistisch is? De tijd zal het leren.

Graspop Metal Meeting 2018

Graspop atmosfeer
Foto: Tim Tronckoe

De beruchte Metal Meeting vindt aankomend jaar plaats van 21 tot en met 24 juni. Metalfans uit heel Europa reizen af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. Vorig jaar waren onder andere Rammstein, Deep Purple en Evanescence de headliners van dienst. Voor dit jaar zijn Ozzy Osboure en Guns ‘N Roses de eerste namen die zijn aangekondigd. Tickets voor de 2018-editie gaan 18 november in de verkoop.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen