Gorillaz komt in 2018 met nieuw album

Gorillaz

Na knallende shows in de Ziggo Dome en Vorst Nationaal en bekendmakingen voor festivalshows op Rock Werchter en Lollapalooza Paris valt er opnieuw iets te vieren voor fans van Gorillaz. De virtuele band brengt in 2018 een nieuw studioalbum uit.

Het komende album is het 6e album van Gorillaz en de opvolger van het in april 2017 verschenen Humanz. Jamie Hewlett, mede-oprichter van de band, bevestigde het nieuws aan TASCHEN.

“We’re working on another Gorillaz album which we’re going to be releasing next year.”

Hewlett geeft aan dat de band op dit moment druk is met het werken aan de opvolger van Humanz en dat het nieuwe album volgend jaar uit komt. Gorillaz had na de release van het wisselend ontvangen Humanz nog zoveel ideeën op de plank liggen dat ze besloten om direct door te gaan met het sleutelen aan nieuw materiaal. Het is niet de eerste keer dat de band twee albums in een korte tijd uitbrengt. In 2010 bracht Gorillaz in minder dan een jaar tijd twee albums uit. Toen werden achtereenvolgens Plastic Beach en The Fall uitgebracht.

Dit is het volledige interview dat Jamie Hewlett gaf. De kunstenaar gaat rond 10:20 dieper in op het nieuwe album.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=PjoMXWawohA

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte Humanz. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen.Onlangs ontstond er het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour. Inmiddels heeft oprichter Jamie Hewlitt bekendgemaakt dat deze in 2018 uitkomt.

De band speelde in november shows in de Amsterdamse Ziggo Dome en het Brusselse Vorst Nationaal. Vlak daarna werd bekend dat er ook een uitgebreide festivaltournee volgt. Onder andere Rock Werchter en Lollapalooza Paris worden door Gorillaz aangedaan.