Advertisement

Robert Plant naar Les Vieilles Charrues en meer

Robert Plant en zijn Sensational Space Shifters komen in 2018 naar de festivals. De zanger van Led Zeppelin speelt onder andere op het Franse Vieilles Charrues Festival op 22 juli.

Eerder kondigde het Carcassonne Festival en Bath Festival de komst van Plant aan. Dat eerste festival vindt net als Les Vieilles Charrues plaats in juli. Bath Festival valt wat eerder, namelijk in mei. Zien we hem ook terug op een festival in Nederland of België?

Robert Plant is niet de enige nieuwe naam voor Les Vieilles Charrues. Het festival laat weten ook MØ, ANGELE, Les Négresses Vertes, Marquis de Sade, Voyou en Rebeka Warrior te ontvangen.

Carcassonne Festival kondigt verder onder andere de komst van Jain, Bernard Lavilliers, Julien Clerc, Amadou & Mariam, Beth Ditto, alt-J, Simple Minds, a-ha, Louane, Youssou N’Dour, Serge Lama, Calogero en IAM aan.

Robert Plant

Robert Plant is het meest bekend als leadzanger van Led Zeppelin. Maar sinds 1982 heeft hij tevens een succesvolle solocarrière. Zijn laatste album kwam afgelopen oktober uit en heet Carry Fire. Hij is veel geprezen om zijn stem. Zo is hij in 2006 door het heavy metal magazine Hit Parader benoemd tot de ‘’Greatest Metal Vocalist of All Time’’. Drie jaar later werd hij door Planet Rock bekroond tot ‘’The Greates Voice In Rock’’. Weer twee jaar later werd hij door Rolling Stone benoemd tot ‘’The Greatest Of All Lead Singers’’. In 2014 stond hij op onder andere Pinkpop en Rock Werchter en in 2016 was hij wederom op Rock Werchter te aanschouwen.

Les Vieilles Charrues 2018

Les Vieilles Charrues is een vierdaags festival dat plaatsvindt in het Franse plaatsje Carhaix-Plouguer. Jaarlijks reizen er meer dan 200.000 muziekliefhebbers af naar dit evenement, dat bekend staat als het grootste muziekfestival in Frankrijk. Eerder kondigde het festival al de komst aan van onder andere Gorillaz en Massive Attack. Het festival vindt komend jaar plaats van 19 tot en met 22 juli. Eerder stonden onder meer Arcade Fire, Royal Blood en Editors op het Franse festival. Dagpassen zijn te koop op de officiële festivalwebsite.

Les Vieilles Charrues Logo

Les Vieilles Charrues 2024

Locatie
Frankrijk
Carhaix-Plougeur , Frankrijk
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Kings of Leon
Sting
Sam Smith
Tickets Kopen