De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over kanshebbers voor Best Kept Secret, The 1975 en Metronomy als nieuwe namen voor Super Bock Super Rock festival en meer. 

Suede, Nas en Kurt Vile kanshebbers voor Best Kept Secret

Het Finse Side Ways festival presenteert de eerste namen voor de line-up. Onder andere Suede, Danny Brown en Idles zullen begin juni in Helsinki te vinden zijn. Dit nieuws maakt de genoemde namen direct kanshebbers voor Best Kept Secret 2019. Het festival in Hilvarenbeek vindt slechts vier dagen na Side Ways 2019 plaats.

De bevestigde artiesten zijn tevens de eerste namen voor Side Ways 2019. Alle overige informatie over het festival vind je hier.

Robert Plant rond Pinkpop naar Bergenfest 2019

De organisatie van het Noorse festival Bergenfest voegt Robert Plant toe aan het affiche. De Engelsman staat op 15 juni op de planken van het festival. De zanger van Led Zeppelin staat samen op het affiche met onder andere Bon Iver en Patti Smith. Dit maakt dat deze artiesten een goede kanshebber zijn voor Pinkpop 2019, wat een paar dagen eerder plaatsvindt.

Meer informatie over Bergenfest 2019 vind je terug op de officiële website.

Super Bock Super Rock Festival presenteert The 1975 en Metronomy

Foto: Matias Altbach/Lollapalooza Berlin 2016

Het Portugese Super Bock Super Rock Festival voegt The 1975 en Metronomy toe aan het affiche. Zij voegen zich bij de eerdere bekendmaking van Lana Del Rey. Dit nieuws maakt deze artiesten ook kanshebbers voor Down The Rabbit Hole, wat slechts twee weken later plaatsvindt. Ook Rock Werchter behoort vooral voor Metronomy tot de mogelijkheden. The 1975 werd eerder al bevestigd voor de Belgische gigant.

Meer informatie over Super Bock Super Rock 2019 vind je op de officiële website.

Elbow en meer tijdens Best Kept Secret in Ierland

Het Ierse Forbidden Fruit Festival maakt vandaag een groot deel van de line-up bekend. Onder meer Elbow, Mura Masa en First Aid Kid staan op de planken van het festival. Naast de vorige drie namen heeft de organisatie nog elf andere namen bekendgemaakt. Deze vind je hier terug. Dit maakt dat al de aangekondigde namen een grote kans hebben om op Best Kept Secret te staan.

Voor Forbidden Fruit Festival zijn dit de eerste artiesten die in 2019 op de podia te zien zijn. Alle overige informatie over het Ierse festival kun je vinden op de website.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?