Robert Plant rond Pinkpop naar het Noorse Bergenfest 2019

Robert Plant en zijn Sensational Space Shifters komen aanstaande zomer naar Bergenfest 2019. De Engelse rockzanger is daarmee een goede kanshebber voor Pinkpop 2019. 

De organisatie van het Noorse festival voegt vandaag niemand minder dan Robert Plant toe aan het affiche. Voor de zanger van Led Zeppelin is dit het eerste festival voor 2019. De Engelsman is te zien op zaterdag 15 juni. Hierdoor is hij een mogelijke kanshebber voor de line-up van Pinkpop 2019.

Het Scandinavische festival bevestigde eerder ook al de komst van onder andere Bon Iver en Patti Smith.

https://www.facebook.com/bergenfest/photos/a.442618349290/10156817678844291/?type=3&theater

Robert Plant

Robert Plant is vooral bekend als leadzanger van Led Zeppelin. Maar sinds 1982 heeft hij tevens een succesvolle solocarrière. Zijn laatste album Carry Fire dateert alweer van 2017. Hij is veel geprezen om zijn stem. Zo is hij in 2006 door het heavy metal magazine Hit Parader benoemd tot de ‘’Greatest Metal Vocalist of All Time’’. Drie jaar later werd hij door Planet Rock bekroond tot ‘’The Greatest Voice In Rock’’. Weer twee jaar later werd hij door Rolling Stone benoemd tot ‘’The Greatest Of All Lead Singers’’. In 2014 stond hij op onder andere Pinkpop en Rock Werchter en in 2016 was hij wederom op Rock Werchter te aanschouwen.

Bergenfest 2019

Bergenfest 2019 vindt plaats van 12 t/m 15 juni 2019 in Bergen, Noorwegen. Met de bevestigingen van onder meer Bon Iver en Patti Smith heeft het festival al twee grote vissen aan de haak. Rock-legende Robert Plant is de laatste toevoeging aan het affiche. Kaarten voor het festival zijn al in de verkoop. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.