Twee grootse namen voor de komende editie van Rock in Roma. Roger Waters en The Killers zakken af naar de Italiaanse hoofdstad.

Voor The Killers is het vooralsnog een van de weinige festivalshows voor komende zomer. Zij werden enkel aangekondigd voor Isle Of Wight en Rock in Rio Lisboa. Wel zijn er veel geruchten rondom de Amerikaanse band.

Voor Roger Waters is het optreden op Rock In Roma het tweede festivaloptreden van 2018. Met zijn Us + Them tournee komt de superster van Pink Floyd ook naar BST Hyde Park. Ook het Sportpaleis en de Ziggo Dome worden aangedaan.

Roger Waters

Roger Waters is mede-oprichter en de belangrijkste songschrijver van de legendarische groep Pink Floyd. Samen met zanger en gitarist Syd Barrett legde hij in 1964 de fundamenten voor één van de meest succesvolle psychedelische rockbands. In 1967 kwam het debuutalbum ‘The Piper at the Gates of Dawn‘ uit, vele legendarische albums zullen volgen. Pink Floyd gaat in 1995 uit elkaar en beleefd een eenmalige reünie ter ere van het live 8-concert. In juni staat de rocklegende drie keer in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Rock in Roma 2018

Rock In Roma 2016

Rock In Roma vindt zoals vanouds plaats tijdens de zomermaanden op een racecircuit in Rome. De naam staat voor het geheel van concerten die plaatsvinden in die periode. Voorgaande jaren gaven onder meer Linkin ParkThe Chemical Brothers en Muse een concert op het festival. Dit jaar zijn onder meer Hollywood Vampires en Macklemore aan de beurt. Voor het festival zijn alleen dagtickets verkrijgbaar. Check de officiële festivalwebsite voor meer informatie.