Daar zijn de allereerste namen van Zwarte Cross 2018! Het festival onthult dat onder meer Triggerfinger, De Dijk en Gogol Bordello in juli het leven vóór de dood komen vieren.

Bij die drie namen blijft het niet. Het festival presenteert maar liefst 24 namen. Daaronder vinden we ook acts als Bökkers, Millionaire en Death Alley. Het blijft niet bij muzikale acts bij deze eerst worp. Ook KNVB-scheidsrechter Bas Nijhuis staat samen met presentator en auteur Eddy van der Ley staan op de line-up.

Vanaf nu komt het festival in Lichtenvoorde iedere drie weken met nieuwe namen. Tot nu toe is dit het affiche van het festival:

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Triggerfinger

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ruben Block, Paul ‘Lange Polle’ Van Bruystegem en Mario Goossens vormen al sinds 2003 het duivelse trio van Triggerfinger. Hun grote Belgische doorbraak kwam er in 2010 met de hit ‘All This Dancin’ Around’. De band stond de eerste twaalf weken van het jaar onverstoord op nummer 1 in De Afrekening van Studio Brussel. In Nederland werden ze vooral bekend met hun cover van ‘I Follow Rivers’, gespeeld op gitaren en twee kopjes. Op 25 augustus kwam het nieuwe album ‘Colossus’ uit. Na onder meer een verrassingsoptreden op Lowlands 2017 volgt er in 2018 een nieuwe festivaltour.

Zwarte Cross

Foto: Zwarte Cross website

Zwarte Cross wordt gehouden van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 zal inmiddels de 22ste editie worden van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van apartigheid, gezelligheid en heel veel modder. 96 uur lang is het in elke hoek van het terrein feest. Het is dus niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ won. Dit jaar is het festival mede daardoor ook vrijwel volledig uitverkocht.