Paaspop 2018 cancelt het optreden Boef

Rapper Boef kwam de laatste dagen in opspraak door zijn uitspraken tijdens oud en nieuw. Hoewel hij zijn excuses aanbood voor de uitspraken zijn niet alle festivals hier van overtuigd.

Boef raakte na de jaarwisseling in opspraak doordat hij drie vrouwen ‘kechs’ (hoeren) noemde. Na deze uitspraken roepen diverse mensen om een boycot van de rapper. Onder meer het Osse festival Muze Misse gaf hier als eerste gehoor aan. Muze Misse neemt met het cancellen afstand van de uitspraken, zo geeft de organisatie aan op Facebook.

Ook Paaspop heeft het optreden van Boef inmiddels gecancelt. Eerder gaf de organisatie tegenover het AD aan dat iedereen een tweede kans verdient. Na veel commentaar via social media komt de organisatie op dat besluit terug. Op de website laat Paaspop weten dat de bezoekers de eerste prioriteit hebben en de mening van het publiek hebben meegenomen in haar besluit.

Op andere festivals blijft Boef wel welkom. Op Noorderslag treedt Boef gewoon op. Noorderslag laat aan het AD weten de actuele stand van de popmuziek te willen tonen. Daar hoort Boef ook bij volgens de organisatie.

Paaspop 2018

Paaspop
Foto: Tonnie Westerbeke (Paaspop 2017)

Paaspop 2018 vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april in het Brabantse Schijndel. Onder meer The Bloody Beetroots, Iggy PopDe Jeugd Van Tegenwoordig en Kensington staan aankomende editie op de planken van het festival. Afgelopen editie waren Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. Zoals altijd is er op het festival van alles te beleven: check ons Festivalrapport van 2017 voor een sfeerimpressie.

De Super Early Bird tickets voor deze editie waren in een recordtempo uitverkocht, maar gelukkig is de normale Early Bird kaartverkoop inmiddels ook van start gegaan. Voor € 108,95 ben je drie dagen van de partij. Wil je meer weten? Check dan even de website van het festival!

Eurosonic Noorderslag 2018

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Voor veel artiesten is het een belangrijke stap geweest richting hun internationale doorbraak. Verspreid over verschillende locaties in de stad van het noorden, laten artiesten hun beste werk horen. Ook staan er grote artiesten op het podium aan de Grote Markt, waar in de avond het dak eraf wordt geblazen. Daarnaast wordt op het festival ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won DJ Martin Garrix deze prijs.

Tickets voor het muzikale talentenbal gaan als warme broodjes over de toonbank. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival.

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2025

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 15-18 januari 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen