Advertisement

Eurosonic Noorderslag maakt datum voor de editie van 2019 bekend

Eurosonic Noorderslag

Heb jij vorige week ook zo genoten van Eurosonic Noorderslag? Dan is er goed nieuws. De organisatie maakt vandaag bekend dat er ook in 2019 weer een editie komt van het grootste showcase festival van Nederland.

Schrijf 16 tot en met 19 januari 2019 alvast in je agenda als je niets wilt missen van de beste nieuwe nationale en internationale acts. Benieuwd wat wij vonden van de editie van 2018? Lees dan snel ons verslag van vier dagen ESNS.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 tot en met 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Op de editie van 2018 waren onder andere Afterpartees, My Baby, YUNGBLUD en Haevn te zien. Check voor meer informatie over dit festival de website.

Ook wordt op het festival ieder jaar de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dit jaar heeft Kensington de prestigieuze prijs gepakt. Bij de European Festival Awards worden de beste festivals van Europa beloond. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met de prijzen vandoor.